Změna při ohlášce z nízkoenergetického na pasivní dům

Dobrý den, mám dotaz ohledně ohlášky. Budeme stavět rd a v tuto chvíli nejsme jisti, zda nízkoenergetický nebo pasivní. Respektive chceme pasivní dům, ale není jistota, že nám na to vyjdou finance. Jde dát do ohlášky nízkoenergetický dům a v průběhu stavby změnit ohlášku, podle toho, jestli finančně vyjdeme nebo ne? A není problém u dotací, když bude v ohlášce nízkoenergetický dům? Předem děkuji
Odpovědět
@lennisek1 Nevím, jak je to stran povolení. Nicméně pasivní dům musí být jako pasivní už naprojektovaný. Pokud budete mít projekt nízkoenergetického domu a v průběhu zjistíte, že máte peníze na pasivní, tak by změna vyžadovala mnohem víc, než jen přidat deset čísel polystyrénu. Velmi pravděpodobně byste museli celý projekt nechat předělat.
Odpovědět
@lennisek1 Dotace je i na domy v oblasti NED....roční spotřeba tepla musí být pod 20. Při kolaudaci to bude všem jedno. Dotace +- pokryjí zvýšené náklady. Ale podle mě je vaše fylozofie velmi špatná cesta-pokud jste v financemi takto na hraně, tak vám jednoduše na pasiv nezbyde-budete to nějak plácat, šetřit kde se dá a nakonec budete mít španě postavený nekvalitní dům, který vás vyšel zbytečně draho a na dotace nedosáhnete.
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak Ta fylozofie, co to je? Nechybí mi to ke štěstí? @lennisek1 Myslím, že vám pomůže konzultace na SÚ a u společnosti, která by vám zařizovala administraci dotace NZÚ
Odpovědět
@vladimirsvorba Podle vaší reakce vám toho ke štěstí nejspích chybí více. Urýpanost je častý příznak nespokojenosti s vlastním životem. Jsem ráda, že vám tato hrubka změní život k lepšímu. Sebereflexe je první krok.
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak Když něco neznám, tak se zeptám. Toto pravidlo v životě používám. To není o urýpanosti, to bych si nedovolil Jinak požadavky na parametry budovy jsou zde: https://www.novazelenausporam.cz/nabi...
Odpovědět
@vladimirsvorba V tom případě je zajímavé, že "fylozofie" vás donutila k otázce, kdežto "nejspích" ne. Beru zpět, měl byste zapracovat i na té sebereflexi ;-) :-) .
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak myslím, že stačilo napsat, že to není žádné nové slovo a že jste udělala hrubku, která se vám stává jednou za celý život..... Nehledejte ve všem hned to negativní.
Odpovědět
@vladimirsvorba Pravopisné hrubky dělám poměrně často, vím to, a když je potřeba dávám si pozor. Myslím, že jste měl napsat- filozofie se píše s I. Mě vychovávali k tomu, abych na otázky odpovídala, že je to slušné. Ptal jste se na osobní štěstí. Začal jste si vy, to, že se vám moje odpovědi nelíbí, je druhá věc. Nehledejte v nich hned to negativní. Tak to ukončíme,ne?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?