Změna stavebního povolení

Nemáte někdo zkušenost se změnou stavebního povolení? Jde o to, že ve stavebním povolení máme RD, oplocení a dvougaráž. Teď víme, že na garáž nebudou finance a banka, u které máme hypotéku vyžaduje postavené vše dle stavebného povolení. Myslíte, že jde na stavebním úřadě zažádat o změnu stavebního povolení?Díky za odpovědi.
Odpovědět
Zažádá se SÚ o změnu stavby před dokončením, případně jestli ještě nejste u konce a teď to potřebujete kvůli bance pro další čerpání, provede/ zažádá se se úpravu stavby v průběhu nebo tak nějak se to jmenuje. Řeknou ti na SÚ.
Odpovědět
Ano, potřebujeme to teď kvůli bance. Tak snad to půjde, už z toho mám hrůzu. Paní na SÚ tam není, tak aspoň zkoumám možnosti na internetu :-)
Odpovědět
@letok Změna povolení na SÚ asi nebude až takový neřešitelný problém, ale víc bych se bál té banky. A proto bych asi i u nich začal, jestli vůbec oni povolí změnu a za jakých podmínek. Určitě chtěli odhad a tak velká změna změní i cenu nemovitosti, změní LTV a co já vím co všechno. To se bance určitě líbit nebude. Nevím nakolik Vás tlačí čas, ani nevím jakou formou hypotéku čerpáte a co dokladujete, ale osobně bych to, pokud to jde, zatím nechal plynout. Stavěl bych vše ostatní mimo garáže, všem tvrdil, že bude až nakonec a pak by se vidělo. Na čerpání hypotéky bývají až dva roky a i potom máte, tuším až půl roku na doložení kolaudace.. a kdo ví, co se za takovou dobu všechno může změnit. Jeden z kolegů kdysi říkal...nejhorší smrt je z vyděšení... a já s tím souhlasím. Přeji úspěch při řešení.
Odpovědět
Hypo ještě nečerpáme, zatím jen s finančním proadcem konzultujeme naše možnosti. Dostali jsme se k tomu, že když bance doložíme stavební povolení, ve kterém je oplocení, garáž a RD, tak při ukončení čerpání bude chtít tyto tři věci vidět. Proto řeším změnu stavebního povolení již teď, ještě než něco bance podepíšeme. Protože jestliže po mně bancka bude chtít tu dvougaráž, kterou jsme plánovali stavět až někdy, tak by to bylo solidně v háji, Na garáž si teď rozhodně půjčovat nechci, plánovali jsme ji dostavět až na ni budou peníze.
Odpovědět
Nezalezi na tom co je ve stavebnim povoleni, ale na co si pujcujete penize. Pokud na dum, banka udela odhad na dum, vy dolozite rozpocet stavby pouze domu a taktez kolaudace banku zajima jen v pripade domu.
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně jak píše @wendy213 my máme v povolení plot, garáž...a v položkovém rozpočtu pro banku na co si půjčujeme..o plotu a garáži žádná zmínka ;-)
Odpovědět
@wendy213 no to jsme si to tak také mysleli, ale banka přišla s tím, že chce kolaudaci všeho. A mám po ptákách. Ještě to jednou zkusíme zkonzultovat s fin. poradcem, ale moc tomu nedávám. PRotože zjistit, že banka bude chtít i garáž v té fázi, e už na ni peníze nemám, by mě asi kleplo.
Odpovědět
@ffiinnkkaa a od koho máte hypotéku? Já si to totiž taky myslela, že to tak je. Prostě chci půjčit na barák, tak mi peníze dají a hotovo. Toto jsem vůbec nečekala.
Odpovědět
Taky mame v povoleni garaz, plot, bazen, ale stavet to zatim nebudeme. Banku tyto mensi stavby nezajimaly, resili jsme jen dum.
Odpovědět
@wendy213 a hypo máte od koho?
Odpovědět
Od ceske sporitelny
Odpovědět
my chceme od UniCredit Bank
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?