Změna územního plánu v neprospěch vlastníka

Dobrý den všem! S manželem jsme v létě koupili pozemek, odvedli daň z nabytí nemovitosti a rozjednali možnou výstavbu RD. Bohužel jsme na konci roku zjistili, že v obci bude schválen nový ÚP, který nám stavební parcelu zmenší o polovinu! Vůbec jsme nechápali proč?! Za nějakých podmínek jsme koupili pozemek a najednou nám ho "někdo" znehodnotí a zkomplikuje plány na výstavbu RD?! Podali jsme okamžitě proti ÚP námitku, ovšem pozemek je ve čtvrté zóně CHKO a samotné CHKO nám danou námitku zamítlo! Blíží se zastupitelstvo a my počítáme, že nám i tak nebude vyhověno a všichni odsouhlasí znehodnocení našeho pozemku. A co teď?! Nemáte někdo s tímto zkušenosti? Budu vděčná za každou radu a zkušenost! VELKÝ DÍK!
Odpovědět
Zajdete za pravníkem. Jinak, poku se změnou UP znehodnoti pozemek, zadejte kompenzaci, na tu mate ze zakona pravo. Pokud prokazete, ze jste tam chteli stavet, jsou povini vam vykompenzovat ztratu.
Odpovědět
Profilova fotka
Nechali jste si z úřadu před koupí pozemku vyhotovit Územně plánovací informaci? Banka se takto jistí, že při financování pozemku nedojde k podobným excesům. Každopádně bych si našel právníka a řešil to vše přes něj. Zastupitelstvo obce Vám v den konání nijak nepomůže. Maximálně odloží hlasování.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?