Změna v projektu, jak se postupuje?

Ahoj, měl bych dotaz,již máme stavební ohlášku a udělali jsme v projektu menší změnu. Projekt nebyl navržen výškově na náš pozemek a při stavbě základové desky jsme si rozmysleli,že pod terasou,která by byla ve výšce cca 2m uděláme malé podsklepení. Sklep je přesně veliký jako terasa nad ním. Otázka zní,zda musíme toto zakreslit do projektu a kdy? Nebude vadit odhadcovi,který přijde v profinancování v polovině hypotéky,že tam máme sklep,který není v projektu? Máme cca 146m2 plochy a s tím sklepem by jsme zřejmě byli nad 150m2,kdy to do ohlášky už nespadá? Můžete poradit?
Odpovědět
Profilova fotka
Podejte si žádost o změnu stavby před dokončením. Budete k tomu potřebovat zakreslení sklepa do situace, půdorys, řez, technickou zprávu.. no zeptejte se na SÚ, co k tomu budou všechno chtít. Je také možné, že pokus "přelezete" 150 m2, tak to budete muset řešit jako dodatečné stavební povolení. Ale záleží na SÚ, jak se k tomu postaví. Třeba by Vám to nechali tak a při závěrečné kontrolní prohlídce jen zapsali odchylku od projektu.
Odpovědět
@nasticka Děkuju.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Ahoj, resil uz nekdo podobny problem? Mame stejne dilema (tzv. pridat podsklepeni pod zakl. desku ted v prubehu vystavby) a zajimalo by me, co na to banka? Nevadilo to odhadci (mame hypoteku s postupnym uvolnovanim penez)? Pripadne co vse bylo potreba dolozit bance? Diky moc
Odpovědět
@katiko Přidat podsklepení pod zákl. desku domu mi přijde jako docela velká změna.
Odpovědět
Profilova fotka
@katiko Přidat podsklepení k domu bude řádově na několik stovek tisíc, ne? To mi přijde jako velká změna, zvlášť pro banku ;-)
Odpovědět
Podsklepeni bude jen pod casti desky (mame svah s docela velkym prevysenim), nemenime pudorys stavby ani vysku stavby a cenove to vychazi cca o 200 tisic drazsi. Nechceme menit vysi hypoteky, podsklepeni chceme hradit z vlastnich uspor. Jen by me zajimalo, zda nekdo podobnou zmenu uz resil s bankou pripadne jak to resil s odhadcem banky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?