Zpevněná cesta - co si pod tím pojmem SÚ představuje?

Profilova fotka
Ahoj, nevíte někdo co si představuje stavební úřad pod pojmem zpevněná cesta?
Odpovědět
Zeptejte se primo vašeho stavebniho uradu.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin no to jsme zkoušeli, paní neví
Odpovědět
@katerina159 A vy to mate v jake souvislosti? Chystate projekt upravv pozemku? Nebo prijezdovou cestu? Tam urcite nesedela jen jedna pani, urcite je na urade nekdo, kdo se s tim alespon jednou v zivote setkal ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin Máme to tak, že pokud k pozemku nepovede zpevněná cesta, nepovolí nám stavět. Vedle nás už staví soused a žádný problém neměl. Je tam polní cesta která je ve skvělém stavu. Na úřadě neví, jestli stačí jen vysypat štěrkem, nebo vyasfaltovat.
Odpovědět
@katerina159 Co na to hasiči? Neporadí? Ta zpevněná plocha je i kvůli nim v případě požáru. Tak bych se zeptala jich. Buď u hasičského záchranného sboru, nebo třeba jen požárního technika, který vám bude dělat požárně bezpečnostní řešení stavby.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin dneska už jsem za nimi byla, v pondělí se mám dozvědět víc, tak uvidím, snad to nebude tak horké
Odpovědět
Profilova fotka
Chtěli jsme takhle kupovat pozemek, kam vedla jen "polní" cesta - běžně se po ní jezdí, je to cesta za zahradami domů a na konci jeden starý dům stojí. Bylo nám řečeno, že musíme zajistit zpevněnou cestu. Stavbu by nám povolili, to není problém, ale nezkolaudovali! Vysypat štěrkem nestačí, prý by ještě teoreticky prošly panely ALE cesta musí mít určitou šířku a hlavně, musíme zajistit místo pro otáčení vozidel, pokud není cesta průjezdná...
Odpovědět
U nás obec vybudovala luxusní asfaltovou cestu včetně osvětlení (pro čtyři parcely) ještě než se začlo stavět a ta cesta musela být zakončena točnou pro hasičská auta.Pak se zjistilo, že cesta nám všem zasahuje do pozemků a obec ty kousky pozemků od nás vykoupila za stejnou cenu, jakou jsme zaplatili my při koupi.
Odpovědět
zpevnená cesta je cesta vysypaná makadamom. je to takmer biely piesok s kamenivom ,po ktorom ked chodia autá ho utlačia a povrch je tvrdy. štrk je niečo ,keť sa pomieša s vodou a pridá cement je z toho beton
Odpovědět
@katerina159 Paní vědět musí, když má na základě toho něco povolovat. Pokud neví teď, nepozná to ani potom.. zeptejte se jí mailem, bude vám muset dát dohromady uspokojivější odpověď, než že neví.
Odpovědět
Profilova fotka
Nam projektant řekl, ze ze zákona stačí vysypat šťerkem, ale zatim jsme to neřešili, tak nevim...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?