ZPF, co vše je potřeba pro odbor ŽP a k žádosti o vyjmutí?

Zdravím všechny, momentálně jsme s přítelem ve fázi zařizování všech potřebných dokumentů k ohlášení stavby. Chtěla bych se zeptat co vše je potřeba na odbor ŽP a k žádosti na vyjmutí ze ZPF. Předem děkuji :-)
Odpovědět
No, já bych se asi nejlépe optala na odboru ŽP, ale jinak jistě nějaké podklady od projektanta, kolik půdy chcete vyjmout, ale skutečně si myslím, že nejpřesnější info dostanete tam (ŽP zajímá, jak např. budete řešit odvod dešťové vody, zda máte komín.......)
Odpovědět
Na vynětí ze ZPF budete určitě potřebovat: 1) souhlas obce k vynětí ze ZPF 2) specifikovat, kam umístíte ornici ze zastavěné plochy (ornice by měla být znovu využita, ideálně pokud máte dost veliký pozemek tak napsat že ji rozprostřete u vás, nebo se z nějakým sousedem domluvit, že si případné přebytky rozprostře on u sebe - měli by jste mít sepsanou dohodu o umístění přebytku ornice, stačí uplně jednoduše 3) Zpracovat souhrnou zprávu, z které bude mimo jiné vyplývat: - že stavba je v souladu s územním plánem - vyhodnocení důsledků (podle legislativy) - údaje o BPEJ podle katasrtu nemovitostí - přírodní charakteristika lokality - vyhodnocení dopadů zamýšlené stavby - předběžnou bilanci skrývky + způsob jejího využití - plán rekultivace -údaje o odvodnění a závlahách (pokud existují v okolí nějaké meliorace a pod) - údaje o protierozních opatření (např smlouva o umístění ornice atp viz bod 2) - výsledky pedologického průzkumu (budete muset udělat na pozemku několik sond (vrtů) a nafotit složení půdy - stačí když to uděláte vy, nemusí to být nikdo s kulatým razítkem - výpočet odvodů za vynětí (podle vzorce) určitě budete potřebovat jako přílohu i kopii katastrální mapy, zastavovací studii a souhlas vás jako vlastníka půdy k vynětí ze ZPF Bod 3 - souhrnou zprávu vám samozřejmě by měl zpracovat projektant v rámci projektu a po vás bude požadovat jen ty přílohy. Teprve na základě tohoto povolení pak řešíte dál s obodrem živ. prostředí další věci jakou jsou povolení znečišťování ozvduší (pokud budete mít krb nebo kotel atd) Není to zase taková věda, ale chvilku jim to vždy potrvá. A asi je nejlepší i jak píše zenny2 se zeptat přímo na úřadě, třeba po vás něco budou chtít navíc nebo něco nebudou vyžadovat - každý úřad to má trošku jinak.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?