Bramac tegalit star zinkove seda

Radi bysme svetle sedou strechu pro sklon 25st. Zatim nam z toho nejlepe vychazi tato(v nazvu), akorat ve stavebninach se nam zdala spis bezova. Nemate nahodou nekdo na domku v okoli brna nebo jihlavy? Diky za odpoved
Odpovědět
@miravom můžete kouknout ještě do jiných stavebnin, jestli se vám béžový odstín potvrdí, ale přijde mi to divný. Na googlu jdou najít nějaký fotky a tašky se zdají být šedé. Mě se teda ta šedá střecha nelíbí, ale to je věcí vkusu. Jinak tegalit máme cihlově červený a je to moc pěkná taška.
Odpovědět
@radim83 urcite koukneme i jinam. Oproti sedym krytinam od ostatnich vyrobcu vypadala jinak. Ale treba to byl jen nejaky klam, jak byla mezi cervenymi taskami. Jestli mate tegalit Star, tak by me zajimalo jak ho mate dlouho a jestli se na nem nejak projevuji mechy a lisejniky. Diky.
Odpovědět
@miravom určitě to zkreslovat může, vemte si jí do ruky a uvidíte. Mě jí v jednich stavebninách půjčili do druhýho dne, když jsem "bojoval" s památkářema o to, co dát na střechu. Právě kvůli těm památkářům máme "pouze" tegalit protector, ale i tak to bylo vítězství. Střechu máme od 03/2016 a nepozoruji vůbec nic krom takové té obyčejné špíny, pylů atd. Je to ale jetě krátká doma.
Odpovědět
Tento tyden pojedeme do stavebnin znovu a projdeme to detailne. Diky za nazory.
Odpovědět
máme tegalit Star červeno hnědý, od 10/2018, barevnost stálá, jedna taška jako druhá, mech zatím žádný. Jediné co lze pozorovat, a to bude asi i Váš problém s barevností je, že když je jasná a slunečná obloha, střecha vypadá svetlejší,a to v celkové ploše, nejsou vidět plochy jinak světlé, jakmile je pod mrakem, myslím tím úplně zataženo, je celá střecha pocitově tmavší, ale taková ještě krásnější barva-), nevím jak jinak bych to popsal-)
Odpovědět
tady je ještě staré foto, podzim 2018
Odpovědět
@lto007 hádal bych, že to bude vlastnost povrchové úpravy řady STAR. Já s památkářema tenkrát řešil, že se taška nesmí lesknout. Protector se tolik oproti Star neleskne, takže alespoň ten jsem uhádal.
Odpovědět
Star se neleskne, jen mění odstín podle světla, ale to podle mě každá taška v ploše podává jiný dojem odstínu za slunečního svitu a pod mrakem
Odpovědět
Jak to tak procitam, tak teda je mozne, ze ta svelte seda barva se jevi mirne do bezove pouze na slunci(viz nase navsteva ve stavebnicha). Diky za tip. Zkusime overit i ve stinu. Jedina svetle seda plocha taska s jasnym leskem(glazurou) je asi tondach figaro deluxe. Ma ale min sklon o 5 st vyssi nez ostatni a to se nam vubec na bungalov nehodi. Ta se mi jevila jako pekna seda, nicmene po glazure ani moc netouzim. Jsem rad, ze pisete, ze se u vas jeste nechytil mech na tegalitu star. Tak at vam to vydrzi.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?