Čím natřít nové podbití na domě?

Právě řešíme, čím natřít podbití na domě. Namořené proti škůdcům je. Byli jsme ve třech barvách-lacích a všude nám doporučili něco jiného. Jde nám z toho hlava kolem, hlavně chceme, ať to něco vydrží..nejvíc se nám líbí silnovrstevná lazura od anglické firmy Johnston´s. Máte zkušenost, nebo čím jste natírali vy?
Odpovědět
Profilova fotka
@anitia My vybírali jen z tenkovrstvých lazur. Tu silnovrstvou pak budete muset při dalším nátěru zbrousit. Značku jsme volili Osmo nebo Milesi. Víc se mi líbilo Osmo, ale vyšlo by nás strašně draho, tak jsme vzali Milesi. U nás by stačil i obyčejný Xyladecor, jelikož nám na podbití nebude svítit slunce - máme jehlanovitou střechu a ne sedlovou, u které je to podbití víc "otevřené". Ale stejně jsme vzali údajně kvalitnější Milesi (doporučilo nám ho více truhlářu).
Odpovědět
Profilova fotka
My natírali Xyladecorem,máme 4 roky natřeno a zcela bez problémů...déšť,slunce,podbití stále jak nové.U tchýně Luxol a už po roce musíme přetírat,děs...
Odpovědět
My mame natreno Luxolem Impregnant, pak dve vrstvy Luxolu Top, natreno cca 5 let a zatim vpohode. Na predchozim dome jsme natirali barvou Teknos, prisla mi o trochu kvalitnejsi, ale zase o tridu drazsi.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Dobrý dem, který Xyladecorem nejlépe použít na nové podbití pro ideální ochranu proti povětrnostním vlivům? Palubky jsou od stavební firmy již ošetřeny bezbarvým luxolem a konce krovu opatřeny bezbarvým napouštědlem proti škudci a hnilobě. Ze zkušeností známých je potřeba přetřít barvou s pigmentem, ale zároveň chci mít světlé dřevo. Děkuji za vaše zkušenosti.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 3 letech
Obnovuji téma. Chystám se na zateplování a natření podbití střechy. Někde jsem se dočetl, že ideální by měla být tenkovrstvá lazura. Máte někdo tip na osvědčenou kvalitní značku? Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 Teď jsme natřeli lazurou HK Lazur od Remmers, ještě jsem měla v hledáčku firmy Osmo a Flügger. Vyhrál Remmers, protože stačily 2 vrstvy (podle návodu - uvidíme co se stane časem) a navíc jejich lazury používá i výrobce oken, od kterého si je necháme dělat (tak tiše doufám v podobný odstín :)) a pracují s nimi i naši tesaři. Pracovalo se s ní skvěle, pomáhali i děti, vydatnost dle návodu. Zvažovala jsem i nanoolej, který dělá Flügger, ale nenašla jsem dost referencí a k podbití už se jen tak lehcenedostanu, máme patrový dům, tak jsem šla na "jistotu".
Odpovědět
@tulda27 to je dobrý tip, děkuji. A dávali jste nějaký základní nátěr, impregnaci či tak něco?
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 my jsme natírali palubky bez čekoliv předtím, protože ta lazura je 3v1 takže by to měla obsahovat (kdyžtak hodím přímý odkaz). Trámy asi byly celé ošetřené proti škůdcům z pily, to bych musela ověřit u tesařů (máme část krovu z venku přiznanou viz album Hrubá stavba). Dokonce jsme se domluvili s tesaři, že krytou část palubek jsme natřeli jen jednou tou lazurou místo právě té ochrany před škůdci. Ale máme to položené 2 týdny :).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?