Čím zastřešit garáž, sklon 3°?

Ahoj, na fóru jsem nenašel požadovanou odpověď, proto se chci zeptat. Jakou střešní krytinu použít na střechu dílny/garáže, která má sklon 3°? Mám nabídku na PVC folii Fatrafol, ale obávám se životnosti. Deklarují cca 25 let.. to se mi zdá málo. Jiné varianty zastřešení střech s mírným sklonem? Díky
Odpovědět
1
2
Dobrý den, tato folie je prý dobra http://www.epdm.cz/stresni-systemy/pr...
Odpovědět
Profilova fotka
@martin3333 Co plech?
Odpovědět
@martin3333 plech, nebo kabadsky sindel , nebo folie (fatrafol)
Odpovědět
Dáváme sikaplan
Odpovědět
@bamak plech je mimo náš rozpočet. kanadský šindel uvádějí montovat od 15° sklonu. Jeden druh šindele je možný od 9,5° (Cambridge Xtreme 9,5° | IKO). Máte s ním někdo zkušenost? mohl bych ho použít na 4° sklon?
Odpovědět
Jakou by mohl mít životnost samolepící asfaltový pás? např. GLASTEK 30 STICKER PLUS (jde vlastně o klasickou lepenku, která se netaví hořákem, ale celoplošně přilepí) jak dlouho to může vydržet na střeše?
Odpovědět
Profilova fotka
je to sice dilna, ale asi stejny.....ted je tam klasicka vlnovka http://www.modrastrecha.cz/blog/mr_fa... casem bude plech jako na barakuhttp://www.modrastrecha.cz/blog/mr_falko/album/noskovic-pristav-bkr76j/23941958/
Odpovědět
Profilova fotka
@martin3333 plech není on nic dražší než šindel nebo fatrafol :-D
Odpovědět
Na takový minimální sklon jenom folii. I falcovaný plech vyžaduje větší spád.
Odpovědět
Profilova fotka
@inkajanakova takový sklon budu mít já na mé panelové střeše garáže, musí být vyspádována do gulí. To je nejednodušší řešení.
Odpovědět
Profilova fotka
@martin3333 jestli folie, vol radeji TPO nez mPVC - bauder Thermoplan pripadne neco od Mapei ci dektrade. nebo zvol zelenou strechu - folie bude chranena. ja mam na tomhle sklonu falcovany plech, kde jsou falcy zalepeny polyuretanem. Pak to nepropusti. a dalsi mozna varianta je sklo :-) je to nadhera, vcetne ceny na obrazku leva cast zasklena, vpravo ten plech. akorat to je pod snehem :-)
Odpovědět
Taky jsem uvažovala o průhledném zasklení terasy, ale nakonec jsem si vymyslela normální plech. Dáme bednění z prken, folii, kontralatě a plech. Aby se ta terasa tak nerozpalovala. Bohužel jediné místo kam se vešla byl jih. A s tou vzduchovou mezerou to snad půjde.
Odpovědět
Článek se načítá
@inkajanakova Tak na garáž mám objednanou folii i s oplechováním na které se vaří. Je to na vždycky, bez spojů, mám s tím skvělou zkušenost. Podobný materiál jsme používali na bazény, a nebyla reklamace. Tu folii dávám i na střechu na které bude následně terasa. Střecha má pouze malý sklon, asi jako Vaše, a folie je bezporuchová. Výhodou je, že pokud u toho malého sklonu někde vznikne prohlubeň a zůstane tam stát voda, tak se nic neděje. Je to i otázkou podkladu, nejlepší je z OSB desek.
Odpovědět
@jumpmans Tak zelená střecha je otázkou únosnosti. Pokud na folii nasypou štěrk nebo hlínu, dost to konstrukci zatíží.
Odpovědět
@k_pavel Souhlas. Při tak malém sklonu je prostě folie dá se říci jediný přípustný materiál. Cokoliv jiného vyžaduje větší sklon. Tak at se daří.
Odpovědět
@k_pavel nemáte strach z životnosti PVC fólie? bez krycí vrstvy bude vystavena UV záření a nějak se mi nechce věřit, že vydrží 25 let, které slibuje výrobce nakonec mám sklon střechy na garáži cca 12°. Začínám uvažovat i o kanadském šindelu. Jak se řeší odvětrávání střechy? jaká má být správná skladba? bylo by nutné řešit odvětrání v mém případě, když je garáž na obvodu zateplená, chci zateplit i střechu, garáž je aktuálně bez vytápění. později možná dodělám
Odpovědět
No, pokud nevěříte folii, nevím jestli je krok směrem k šindelu tím správným směrem. Ať už kvůli sklonu, životnosti, nebo možnosti pochozí střechy. Folii klidně za 10 nebo 20 let vyměním, nic není napořád, A šindel už vůbec ne.
Odpovědět
@jumpmans o TPO slyším poprvé? koukám na internet a od PVC se bude asi lišit složením a delší životností? máš s TPO nějaké zkušenosti? ohledně plechu- spoje máš lepeny po celé délce polyuretanem? dosavadní zkušenosti?
Odpovědět
Profilova fotka
@martin3333 tpo mam na strese - mam na casti domu zelenou strechu, a na balkonku. Zatim 3 roky a neni patrna ani stopa nejake degradace (na balkone je na tom drevena terasa, takze neni plne zakryto jako na zelene strese). Mam Bauder thermoplan t15 Falcy mam lepene po cele delce. Do nezabaleneho falcu pasu pred pokladkou das housenku tmelu, polozis a zafalcujes. Tmel je pak zamotany a chraneny pred uv.
Odpovědět
Profilova fotka
@martin3333 tady http://www.chodska.cz/download/lightp... Strana 11 a 12 Prefa ma svuj vlastni butylkaucukovy tmel, ja to lepil klempirskym polyuretanovym.
Odpovědět
@jumpmans Ty máš krytinu od Prefy. Já uvažuji o Lindabu SRP Click. Psal jsem do Lindabu jestli můžu použít pro sklon 3°. Odpověď: "Sklon 3stupne bohuzel neni bezpecny pro zadnou z nasich krytin. Z takoveho sklonu odteka voda velmi neochotne a nelze vyloucit zvysene usazovani necistot a poruchy povrchove upravy. Nejnizsi sklon je mozny u falcove krytiny Seamline a to je normovych 7stupnu s tim, ze mame pro jednoduche stresni plochy vyjimku na 5. Ale porad je to vice nez zminene 3 stupne. Lituji, takove reseni neni v plechu bezpecne." Myslíš, že bych mohl použít klempirsky polyuretanovy tmel i na tuto krytinu od Lindabu? Plechy mají falce již hotové z výroby
Odpovědět
Profilova fotka
@martin3333 na ten click bych to nedaval. a stejne tak maji pravdu s tou povrchovou upravou - proto jsem sel do hliniku.
Odpovědět
@jumpmans z Lindabu mi napsali, že bych ten tmel mohl na Click použít. že by to asi fungovalo. Problém je ale v nízkém sklonu, který omezuje samočistící schopnost střechy a následné hromadění nečistot, které mohou narušit povrch krytiny... Nějak nerozumím, jak může prach/špína narušit povrch plechu opatřený nejlepší povrchovou úpravou? Myslíš, že plechová krytina od Satjamu Rapid Alumat (slitina hliník-hořčík-mangan) by byla lepším řešením s ohledem na trvanlivost povrchu než Lindab? (Prefa je bohužel mimo moje finanční možnosti)
Odpovědět
Profilova fotka
@martin3333 satjam neznam, ale jestli to je skutecne slitina (ne jen povrchova uprava na plechovem jadru) tak by to mohlo vydrzet. Zbezne jsem kouklna stranky a asi jo. Zvazil bych jen jestli pouzit ten butylkaucuk nebo polyuretan fc25 - jsou pruznejsi nez ta fc45ka. Prece jen klasicky mackany falc je pevnejsi a “nerozebiratelny” Ja mel doporucenou tu prefu a pak jeste rheinzink ktery ale byl cenove o level vejs.
Odpovědět
@jumpmans nerozumím co je pružnější? butylkaučuk nebo polyuretan? Pro tmeleni toho Satjam "falce" bude lepší pružnější tmel, že? On to není klasický dvakrát zahnutý falc, ale jen takový zámek. myslím si, že krytina v tom zámku i trochu dilatuje. proto bych volil pružnější tmel
Odpovědět
Profilova fotka
@martin3333 polyuretan se dělá v různých "verzích" pružnosti. takže vybírat něco co má větší modul prodloužení. nebo vzít ten butylkaučuk, třeba teroson RB 4006
Odpovědět
@jumpmans ok. ještě uvažuju, že bych vynechal tmel do "falců" aby mohla krytina dilatovat a dal pod ní např. asfaltový pás jako hydroizolaci pro případ, že by krytina protekla.. musím prověřit u výrobců krytiny
Odpovědět
Profilova fotka
@martin3333 pojistna hydroizolace se pod plech dava vzdy, i kvuli poceni. Na takhle maly sklon to chce celoplosne prilepit. Ja nesehnal samolepici tak jsem daval iko armourbase pro a lepil bitumenovym lepidlem. Doporucuju bostik
Odpovědět
@jumpmans ještě k té plechové krytině. Poptal jsem jiného pokrývače a ten mi řekl, že asfaltový pás se pod plechovou krytinu nesmí dávat už cca 10 let. že je to zakázané normami ČSN. Jak to máte Vy s pocení střechy? Kam odteče případná zkondenzovaná voda ze spodní starny krytiny při takto malém sklonu? Podkladní pás máte celoplošně lepený nebo přibíjený hřebíky? Bylo mi řečeno, že když dám pod plech lepenku, zkondenzovaná voda nikam neodejde a na kryzině se uvtoří fleky.
Odpovědět
Profilova fotka
@martin3333 pouzil jsem iko armourbase pro a celoplosne prilepil. Lepsi by byl armourbase stick ale byla na nej strasna dodaci lhuta. Dle blogu vyrobce http://www.iko.be/cs/blog/podkladni-p... se da pouzit i pro plechove krytiny. Nevim jak by se na tom falcovanem hlinikovem plechu mohly udelat fleky kdyz zespoda zvlhne. Vlhkost zkonsenzuje a kdyz je jimoc normalne odtece po tom podkladnim pasu
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?