Dali byste si na dům plechovou střechu?

Profilova fotka
Ahojky,budeme v létě kupovat starší domeček a je potřeba vyměnit střechu.Nyní jsou tam betonové tašky,ale rozhodujeme se, že si dáme střechu plechovou.Zajímalo by mě,jaké máte zkušenosti s touto krytinou,nějaké nevýhody,prostě cokoli vás k tomuto tématu napadne.Můžete přidat i cenovou relaci pro srovnání.Díky všem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme ji dávali při rekonstrukci před 2ma lety a jsme spokojeni, jen si člověk musí zvyknout v zimě na ty laviny, tam kde není zábrana, tak občas letí lavina sněhu. V albu mám fotky jak to probíhalo. Okapy máme titanové, vyjde to levněji než v barvě střechy a časem prý ztmavnou a měly by být tón v tónu. Práce šly rychle. Připravte se na hrozný nepořádek jak se shazují ty staré betonové tašky, to byla teda hrůza.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Zkusím obnovit téma. :-) Taky jsem koupili starší domeček a čeká nás střecha. Uvažujeme i o plechové. Zajímalo by mě, jestli si někdo dělal srovnání cen u různých typů střech. @petulka77 - máme střechu asi podobných rozměrů jako vy, mohla bych se zeptat, na kolik Vás přišla? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kpetra Dělala nám to firma, ale tzv. bez papíru (rozhodl investor a majitel domku-moji rodiče) a vyšlo to na nějakých 300000 is třemi střešními okny. Ale teď dělali podobnou střechu sousedi a stála je podstatně méně, sehnali si krytinu na Slovensku, v Čadci. Stejná krytina (Satjam) by je tady prý vyšla skoro na dvojnásobek. Neuvěřitelné. Mohla bych se jich zeptat na podrobnosti, pokud Máte zájem ;-) ...záleží kde bydlíte, že...
Odpovědět
@petulka77 Děkuji, ale to snad nebude nutný. Já si zatím zjišťuji, co a jak. Co by bylo lepší. A protože si budeme muset vzít úvěr,tak nevím, jaký budou podmínky. Jestli nebudeme muset dokládat faktury. Stejně si budeme muset nechat udělat kalkulace. Jen mě zajímalo, jak se ty ceny pohybují.
Odpovědět
Profilova fotka
@kpetra Pokud by jste museli dokládat faktury a materiál někde koupili levněji sami, účty by jste měli ;-) Záleží, jak si troufáte se do toho pustit a kolik ušetřit ;-)
Odpovědět
Před 2 lety jsme dávali na střechu krytinu Satjam grande. Je to 235 m2 a se vším všudy (okapy atd.) jsme za něj dali 140 000 (kupovala ji firma, která ji pak pokládala). Ještě stále rekonstruujeme, tak nemůžu říct, jak se střecha chová, když leje apod. (ale mám tam hodně silnou izolaci), ale to, že z ní sjíždí sníh, bereme jako pozitivum - tu krytinu jsme dali proto, že dům má poměrně slabé krovy - předtím tam byl eternit).
Odpovědět
Profilova fotka
Naše cena byla i s přídavnými krokvemi na celou střechu, třemi střešními okny, veškerými okapy a a hromosvodem. I tak mi to ale přijde moc, navíc bez papíru... Krytina je ROVA.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?