Demolice střechy stodoly

Zdravím, prosil bych vás o menší radu. Nemá někdo zkušenosti s likvidací střechy na staré stodole? Mám klasickou vesnickou usedlost po rekonstrukci, nicméně stodola která má už něco přes sto let, je kamená a střecha už se rozpadá když foukne vítr. Jde mi o to že bych na jaře sundal střechu a nechal pouze obvodové zdi pro zachování dvorku. Je na sundání střechy potřeba nějaké povolení ? Děkuji :-)
Odpovědět
Zdravím, mám zkušenosti s odstraněním celé stodoly. V mém případě to bylo vyplnit formulář "odstranění stavby" - to je v podstatě ohlášení stavby. Pokud Ty chceš jen odstranit střechu, pak bys zřejmě musel mít stavební povolení (minimálně proto, že měníš tvar stavby). Ale i tak nevím, pokud nad těmi zdmi zrušíš střechu, ony se působením deště a mrazu časem rozpadnou. Nebylo by v tomto případě lepší udělat novou střechu?
Odpovědět
Návštěvě stavebního úřadu se stejně nevyhnete 8-) Budete potřebovat aspoň ohlášení nebo bude potřeba získat patřičné povolení 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
vykašlal bych se na ně. jsem taky z dědiny.
Odpovědět
Pořádně i s detailama to nafoť a zbourej. Havarijní stav - nemohl si čekat na povolení, z bezpečnostních důvodů. To vždycky obhájíš.
Odpovědět
Profilova fotka
Jak říká petros4 před nafocením ještě trošku "vylepšit " havarijní stav a pak zajít na úřad, Pokud budou mít řeči tak před nejbližší bouřkou či silným větrem shodit sám či pomocí mechanizace alespoň část a pak už to pro ně problém nebuude. Nápsáno z vlastní zkušenosti,také po nás chtěli projekt za cca 10tis. Se vším na úřad nechodit !!!! Vždy najdou důvod k poplatku.
Odpovědět
pozor na to ,aby nova strecha sa hodila vizualne do prostredia aby sa potom su nestaral
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?