Fotovoltaika

Dobrý den, máte někdo fotovoltaiku na střeše? Jak jste spokojení? Opravdu je návratnost investice okolo těch 8-10 let jak firmy uvádí? Máte někdo zkušenosti s fotovoltaickými taškami místo panelů? jakou firmu byste doporučili? Děkuji moc 🙂
Odpovědět
Pokud bych měl betonovou střechu na domě, tak možná ano, jinak jedině tak někde na pozemek. Něco si o tom počtěte : http://www.odbornecasopisy.cz/elektro... http://www.hybrid.cz/stresni-solarni-... https://oze.tzb-info.cz/fotovoltaika/...
Odpovědět
Ono zalezi na spotřebě energie i vytapeni (jestli elektřinou, plynem, TČ). My máme od Revital ENVI, jsou relativně noví a opravdu se snažíli a udělali i práci navíc, kterou si ani neúčtovali a dobrý. Kdyžtak můžu dát kontakt na pána
Odpovědět
@arielka222 Mohla bych poprosit o ten kontakt na pána? Děkuji 🙂
Odpovědět
@domdomca ano, 774964552 p. Honig
Odpovědět
Profilova fotka
@domdomca ja jsem ve fazi doladovani projektu a realizovat chci na jare 2021, navratnosti 8-10 let osobne moc neverim, ono se totiz v modelech navratnosti dost operuje se zvysovanim ceny elektriny, coz je vesteni z kristalove koule kdyz se napr. podivate na vyvoj ceny silove elektriny, je za poslednich 12 let prakticky na stejnych cenach, tu a tam je vykyv nahoru a dolu to ano ja to beru, ze si jistou cast elektriny proste spotrebuji hned tam kde ji vyrobim, a jestli mne to ve vysledku pujde na nulu, nebo budu v zisku nejakych par tisic ani tolik neresim dalsi vyhodu vidim ze v pripade vypadku proudu mam moznost jistou dobu omezene fungovat
Odpovědět
@arielka222 právě, že na vytápění vůbec nezáleží. Výroba FVE se prakticky zcela míjí s potřebou topit. Výroba přes topnou sez. nestojí prakticky za řeč a většina výroby se spotřebuje pro běžnou spotřebu domácnosti. Máme FVE 6,7kWp na ploché střeše. Není to ideální umístění, když je slunko nízko (měsíce 11 - 01), tak je výroba jen pár kW denně, i když svítí. Za minulý rok byla výroba 5300 kWh, z toho 3800 se podařilo spotřebovat doma. Pokud bychom tu energii museli koupit, tak bychom za to dali cca 15 tis. Kč. Z toho se dá i usoudit (ze zbytku co šel ven), že dodatečné baterky by byly velmi špatně návratné. Největší výzvou je právě technicky zařídit maximální využití výroby doma. V létě se bohužel musíme smířit s tím, že jsou velké přetoky. Zajímavý může být dohřev bazénu, možná klima. Ale je třeba to dobře promyslet, aby výsledek byl kýžený.
Odpovědět
@arielka222 No jak se dívám, tak Revital ENVI má o třetinu vyšší cenu za podobnou sestavu než konkurence, toto spíše zavání reklamou...
Odpovědět
@thomas40 máš u nich na výběr z více cenovým možnosti, vyšli určitě lépe než konkurence a opravdu vše krásne vysvetlili. Žádné mazání medu kolem huby a nuceni do drahých fotovoltaik. A hlavně panely by měly být kvalitnější než u konkurence, proto vyšší cena. Ale jak říkám oni udělají nabídku na míru, na webu mi přijde, ze jsou spíš orientační ceny. K nám přijel technik na vyměření a až potom se udělala cenová nabídka přesně na typ střechy, naši spotřebu atd. Ja jim reklamu klidně ráda udělám, ptz jsme byli spokojeni. Tak nevidím důvod proč je nedoporučit.
Odpovědět
@thomas40 jen po ceně bych nešel. Pokud Arielka má dobré zkušenosti, tak proč ne. Já bych viděl naprosto klíčové 4 věci (mám bohužel špatné zkušenosti). 1/ Solidní přístup, kdy Vám trpělivě vysvětlí, jak to funguje a co budete chtít vědět. Vysvětlí Vám klady i zápory zvoleného měniče a "problematickou problematiku" měření spotřeby a přetoků ze strany distributora v ČR. 2/ Kvalitní komponenty, na které naleznete pozitivní reference. 3/ Na pohled kvalitní a úhledné provedení instalace a elektroinstalace. 4/ Firma s Vámi bude ochotně komunikovat i po instalaci a zaplacení. Například v případě nějakých nejasností, potíží, požadavků na revizi, kontrolu... Bohužel je u nás mnoho firem "Pat a Mat" co to nějak splácají, shrábnout prachy a pak máte jít do háje... P.S. málem jsem zapomněl na velmi důležité: 5/ firma Vám maximálně vypomůže zvládnout papírovou a komunikační byrokracii pro připojení FVE k veřejkné síti!
Odpovědět
@honzik75 Samozřejmě, že po ceně bych taky opravdu nešel, ale mám podobnou nabídku, včetně vyřízení dotace, připojení atd. Porovnával jsem komponenty, panely podobné (všechny mají kolem 20% účinnost), výkonnější měnič Solax X3-Hybrid 10.0T a cenu o 230t levnější... a to je už docela velký rozdíl.
Odpovědět
@honzik75 Na kolik tak vychází ta elektrárna 6.7kW se vším, co je třeba? ušetřil bych tak 4000 kWh, tj. cca 12tis Kč
Odpovědět
@arielka222 To asi moc odborníci nebudou když v jejich sestavě SOLAR SET Revital Envi FVE 5 kW nabízejí jen 5kW střídač Solax X3-Hybrid-5.0T, pak jsou ty možnosti rozšíření panelů až na 8kW omezené pro 3-fázové rozdělení výkonu.
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 2 letech
Zdravím, uvažujeme o fotovoltaice na rodinný dům, chceme snížit zejména náklady. Máte doporučené nějaké realizátory? Díky.
Odpovědět
@lenanna nechali jsme si udělat fotovoltaiku minulý rok na jaře, dělala nám to společnost sefy. Pomůžou vám i s dotacemi, celková komunikace a realizace velmi kvalitní a profesionální přístup.
Odpovědět
@lenanna nechali jsme si udělat fotovoltaické panely od Štěpán Křivka tento rok (jaro 2023) Pomohl s dotacemi, máme už na účtu, celková komunikace a realizace velmi kvalitní, opravdu profesionální přístup.
Odpovědět
@lenanna Zdravím, nám dělala fve společnost intelioenergy a i když bydlíme až v Liberci a oni jsou ze Zlína, komunikace byla mnohem rychlejsi nez u konkurentu, kde se konzultace stale jen odkladaly. Nechali jsme si nainstalovat solaredge a jsme fakt spokojeni, vicemene nam vsechny spotrebice jedou z elektrarny, takze navratnost je dost velka. Hodne zalezi od toho, na jakou stranu je vas dum situovany, nebo jestli tam mate nejake stromy co stini atak, my jsme jim dali jenom adresu a oni si nejak pres system nasli nas dum se strechou a udelali nam celou vizualizaci a celou studii, dotace taky vyridily a vse bylo proste ok. Jsem videl ted ze i mají nový web, tak si muzete procist, nejlepší je ale stejne zavolat a domluvit se individuálně🙂 Jo a ted nam tyden jede elektrarna na spotu a to je taky pecka, to nam teda nastavili na dalku, takze jsou asi dost sikovni.
Odpovědět
@michalsmid ale dělat si sám sobě tady reklamu není to blbé?? 😁
Odpovědět
Profilova fotka
@edison101 pokud v dnesni dobe kdy chce FVE skoro kazdy druhy musi nekdo delat takovouhle reklamu asi bych sel rovnou jinam 🙂)
Odpovědět
@lenanna Tohle jsem řešily minulý rok. Hodně jsme koukali na refsite, tam je spousta recenzi, to asi doporučím jako první. Padli nám- mému muži do oka tuším tři, nakonec vybral tuhle https://www.sefy-cr.cz/fotovoltaicka-.... Vše bylo rychlé, kvalitní. Zatím není nejmenší problém. I komunikace s nimi byla naprosto v pořádku, manžel si je chválil.
Odpovědět
Jojo my máme od Sefy taky a nestězujeme si. Férová firma, udělali co slíbily, řekla bych profesionální přístup, chlapi si na nic nehráli a jednali na rovinu. Všechno jede jak má. V březnu sme podepsali, v červnu jsme měli namontovaný a podanou žádost o dotaci. Všechno zatím ok.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?