Gumová střecha?

Dobrý den ve spolek! Asi jako každý, kdo má Beternit, řešíme po dvaceti letech špatnou střechu. Zatím potřebujeme pouze nové hřebenáče, ale nikomu se do opravy nechce. Měli jsme tu dva pokrývače a každý doporučuje jinou krytinu jako náhradu té stávající. První plechovou a druhý zase nedělá nic jiného než gumovou. Manžel se kloní k té gumové, protože prý po deseti letech vypadá stále stejně. Mne odrazuje to, že nikdo s tím nemá dlouholeté zkušenosti a může to dopadnout jako Beternit. Dobrá střecha má vydržet při nejmenším jednu generaci a my už jí znova řešit nechceme. A teď k mému dotazu - máte někdo gumovou střechu aspoň těch deset patnáct let? A pokud ano, vypadá stále dobře? Děkuji. PS - jinou krytinu nám nedoporučují, jelikož máme už starší dům a krovy by to nemusely udržet.
Odpovědět
Profilova fotka
@tanyya Otec má na domě " gumovou" střechu 4 roky a kamarád na stodole 10 let. Já s přítelem si ji budeme dávat na dům taky. Vypadá pořád stejně.... Líbí se nám že imituje břidlici. Máme od firmy Capacco.
Odpovědět
Dobrý den, pouze z čisté zvědavosti na kolik přijde gumová střecha? Děkuji
Odpovědět
No odhad byl okolo 200 tisíc, ale zatím neoficiálně.
Odpovědět
@luciekocur Dobrý den , mohu se zeptat na kolik Vás vyšla ,,gumová´´ střecha a při jakém rozměru ? Dělala jste Vy nebo Tatínek nové krovy ? 🙂
Odpovědět
Je jen škoda, že tak málo lidí má nějaké zkušenosti s touto střechou. Mě by zajímaly výhody a nevýhody proti třeba šindeli.
Odpovědět
Profilova fotka
@shelbynka90 Střecha od taťky stála 300 000,- 180m2. Ale měnili se komplet krovy a dělal nový betonový věnec. Cenu krytiny vám zjistím, na kolik nás vyšla. Na stránkách Capacco je myslím ceník.
Odpovědět
Profilova fotka
@tanyya Přítel je pokrývač a říkal mi teď že nějak v roce 2005 dělal s partou na Ostravsku asi 6 střech s gumovou střechou a pak tam přišlo krupobití. Eternitové střechy byli rozmlácené jen ty gumové to přežili. Říká, že třeba šindel je fajn, akorát jsou různé kvality co se hodí akorát na boudu pro psa.... On sám osobně má rád plechovou krytinu, gumovou střechu a tašky.
Odpovědět
Taky máme Capacco, skoro 10let už to bude. Řekla bych, že trochu zmatněla, jinak stále ok. Co mi vadí je zápach. Není to moc, ale když se do toho v létě opře sluníčko, tak to cítím. Jsou to izolanty z kabelů (občas je vidět i měděný drátek). Na kolik vyšla už netuším. Krovy jsme neměnili, dům je přes 100 let starý. A pokrývač si to taky chválil, protože je to jednoduchá práce.
Odpovědět
@luciekocur Jééé no to je úžasné to jste mne velice potěšila 🙂 . Mohu se ještě zeptat která firma to tatínkovi dělala a jak je to dlouho co ji nechal dělat? Přeci jen v dnešní době se všechno zdražuje , ale tohle je úplně úžasná zpráva 🙂 ani nevíte jakou radost mi to udělalo 🙂
Odpovědět
@tanyya mohu se také optat , odkud a jaké firmě zadáváte poptávku na ten neoficiální odhad 🙂 ?
Odpovědět
Profilova fotka
@shelbynka90 Střechu jsme dělali u taťky 3 roky zpátky. Přítel je pokrývač a vlastně i tesař i klempíř, prostě práce všeho druhu, takže si střechu zaměřil, spočítal trámy a nechal je nacenit na místní pile. Krytinu si nechal nacenit ve stavebninách OBB . Můžete klidně i přímo u výrobce. No a pak až vše bylo doma tak se jeden pěkný víkend strhla střecha, udělal se betonový věnec ze ztraceného bednění a další víkend se povolala parta kamarádů a dělal se krov. Do nedělního večera se stihla dat střecha pod fólií a přítel pak kryl po práci a po víkendech....
Odpovědět
Profilova fotka
@shelbynka90 a ano, materiál šel teď šíleně nahoru. Zrovna si sami děláme střechu na našem domečku a naštěstí jsme řezivo stihli koupit na podzim. Takže vás nepotěším 😔
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 1 roce
@kafr
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?