Hledám tesaře na krov s výměnami na okna

Profilova fotka
Zdravím, už jsem to jednou zkoušela bez výsledku. Ale není tu přeci jen někde skrytý poklad? Tesař co už takový krov dělal, někdo s výměnou na krovu kvůli větší šířce okna než je rozteč krokví? Projekt měl nějaké řešení, tesaři udělali jiné, pokrývač navrhuje další 😂. To se nám sice nejvíc hodí, ale živá zkušenost by se hodila také, než se to začne opravovat. Náš projektant (a stavební dozor v jedné osobě) v podstatě navrhuje jen dát pryč jednu ze tří výměn, co udělali tesaři (je to i nutné jinak se tam okna co ráno dovezou ani nevejdou ;). Ale pokrývač to pak chce ještě nějak uchytit (z toho nejsem moudrá) a statik, který to počítal, je k nezastižení.
Odpovědět
Bez statika to nepôjde! Už podľa oka si myslím, že ľavá krokva /vyzerá, že je medzi dvomi oknami a teda berie na seba aj záťaž zo susedných výmen/, je poddimenzovaná. Ak tomu tak bude, tak na vine ste Vy aj s dozorom t.j. projektantom v tomto prípade. O projekte, ktorý navrhol projektant aj so statikom sa nepochybuje a tesárov či pokrývačov treba vykázať do patričných medzí alebo sa s nimi rozlúčiť. Samozrejme píšem o statikovi a projektantovi s oprávnením - autorizáciou.
Odpovědět
Profilova fotka
@kntsz Změnili to, přidali spoustu "krokví" a posunuli okna dolů. Přiblížili se maximálně projektu jak to v tu chvíli šlo, je tam vlastně nějaká ta krokev navíc a jsou ještě spolu spojené to v projektu nebylo takže počítám, že teď už dobrý. Máme výrazně lehčí krytinu než byla v projektu a ještě přidali výměnu na tom přesahu střechy, to v projektu nebylo, udělali to "pocitově" a to je zase milá kreativata, určitě to při našem obr přesahu cca 1 m bude lepší.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?