Hluk pri vetru

Prosím o radu. Mám bungalov, střecha vazníky. Izolace stropu foukaná 40 cm. Při velkém větru bouchá podtlakem stresni folie a způsobuje v domě velký hluk. Přijde mi, že mezi vazníky je volnější a proto se to stává. Má někdo nápad jak to vyřešit? Setkal se někdo s podobným problémem? Děkuji.
Odpovědět
nekdo nejaky komentar prosim?
Odpovědět
Profilova fotka
Muze klidne byt. Kdyz napinate difuzku v lete, byva pak nasponovana jak struna. Kdyz se dela pod 10° je pak volnejsi a muze delat pri vetru hluk. Pokud ale strikaji penu na difuzku (coz nevim, jak provadi) tak nemuze mlatit. Az bude foukat, zkuste jit po zvuku a zjistit mista s nejvetsi intenzitou
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@wwwdancer pan psal, že má foukanou izolaci ne stříkanou.
Odpovědět
Profilova fotka
@sasynkamil a právě proto může mlátit difůzka, pokud neni dostatečně napnutá
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Zdravim, vyřešili jste nějak problém s bouchanim střešní folie? Mam stejný problém. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@mdreiseitl zdravím mám stejný problém difuzka je volnější to vím. Jediné co mě napadá je si nechat nafouknout mezi krokve na tu difuzku strikanou izolaci. Nebo nějaký nápad?
Odpovědět
@michal_kaputa Toto mi také někdo radil. Ale jednak do toho nechci vrážet další prachy za stříkanou izolaci a druhak to nechci úplně zavřít (zas*at). Napadlo mě to něčím vyšponovat (např. ohlý drát přikotvený k vazníkům), ale aby se pak fólie neprodřela nebo aby to nedělalo bordel při změnách tepla (roztažení a smrštění fólie)...
Odpovědět
stale nevyreseno, pri silenjsim vetru jsou stale slyset odezvy od volne folie. me napadlo vypnout folii stresni lati pripevnenou uprostred mezi vazniky, pripadne vytipovat mista a udajne se to da vypnout z venku, ale je nutne sundani krytiny na tom miste.
Odpovědět
@emer6 Našrouboval bych napříč latě a mezi lať a folii dát třeba kus molitanu pro napnutí a tlumení
Odpovědět
Profilova fotka
@mdreiseitl no jako co se tyce zavreni tak se běžne zatepluje podlaha pudy a zaroven mezi krokvemi. Tam by nejaky kondenz vznikat nemel.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Chtěl jsem se zeptat, zda se to někomu podařilo úspěšně vyřešit. Děkuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?