Jak ochránit střešní konstrukci

Dobrý den, koncem října nám na RD budou montovat dřevěnou střešní konstrukci. Konstrukce bude impregnovaná přípravkem Adolit. Dojde ke zpoždění v dodávce tašek (předpokládaný termín dodání k prodejci je začátek prosince), proto nenavážeme a nedokončíme střešní plášť. Ostatní materiál má prodejce skladem. Konstrukci nechceme nechat odkrytou a stojíme před otázkou, jaké zvolit řešení: 1. Položit fólii (EUROVENT MAXI 140 - rl./75m2) a latě (JŘ 60x40 4bm - impregnované - přípravek v tuto chvíli neznám) od prodejce + další ochrana (vlastní plachta, kterou doporučuje prodejce.) 2. Položit fólii a latě od prodejce bez další ochrany (doporučuje pokrývač). Nejsme odborníci, ale z toho máme obavy. 3. Položit vl. plachtu a vl. latě. Vzniknou vícenáklady, ale opadne strach z poškození. Jako žena tomu příliš nerozumím, proto prosím odpusťte nedostatky. Předem děkuji za cenné rady.
Odpovědět
Já, osobně, bych šel cestou bodu 1.
Odpovědět
Normálně dát krovy, latě taktéž a včetně fólie střešní, to vydrží pár měsíců, nám teklo do krovu tak jak do celého domu a v patře stála voda běžně, tak asi 2 roky a trámy nepohnily
Odpovědět
Varianta 2 běžné se dělá že se udělá střecha po fólií a pak se čeká na krytinu ta fólie to pár měsíců vydrží v pohodě. Je to normální praxe A to že vám sem tam něco nakape nevadí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?