Jak protáhnout střechu nad vchodem?

Profilova fotka
Prosím poraďte.. jak byste vyřešili přesah střechy nad vchodem? Samotný vchod je dost vysoko, budou tam muset být chtě-nechtě nějaké schody, navíc okna na této stěně jsou asymetricky. Mezi obě okna plánuji dřevěný obklad, vchodové dveře budou tedy jakoby v tomto obkladu. Varianty: 1) střecha bude protažená v délce mezi oknama (zhruba by se to krylo s dřevěným obkladem na fasádě) 2) střecha bude protažená jenom v místě nade dveřmi 3) střecha bude protažená až k pravému konci domu (z boku ale bude na dům přilepená terasa) 4) ???? někdo nějaký jiný nápad ??? :-D Díky za jakékoliv podnětné připomínky!
Odpovědět
Profilova fotka
@kuldacz A jaká tam bude střecha? Neměla bys třeba nějaký náhled, jak by domeček měl takhle z této strany vypadat? Takhle těžko říct, víš. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nic lepšího bohužel nemáme... @xsona
Odpovědět
Profilova fotka
@kuldacz Vždyť takhle je to v pohodě, je to vidět dobře. :-) No takhle vypadá ten přístřešek krátký na tu délku baráčku. To bych asi udělala delší. A to ohraničení oken, celý ten pruh je původně plánovaný obklad, který tam nakonec takhle nebude? Nebo co jsou jednotlivé ty předěly na fasádě?
Odpovědět
Profilova fotka
Přesah jsem chtěla taky, aby nám nepršelo na dveře. Nebylo to ani v projektu. Jednoduše jsme nechali tři krokve delší a podepřely je trámy. Taky jsme uvažovali, že to protáhneme až dopředu, ale jak by ten domek pak vypadal z pohledu na štít? Netuším, co je za místnost za oknem, ale u varianty 3 bych se bála, aby tam nebyla tma.
Odpovědět
Profilova fotka
@xsona z toho pruhu tam nic nebude - to je výmysl našeho projektanta a takto to nepřipadá v úvahu... Ten přístřešek na nákresu vypadá OK, ale přijde mi, že ve skutečnosti to bude moc nahňácané na tom levém okně a nebude to moc pěkné.... @kkatulka moc pěkné to máte! Byla jsem nejvíce nakloněná 1. variantě, ale možná, že ani 2. není tak špatná, když koukám, jak to vašemu domečku sluší. Za pravým oknem bude kuchyně, ale z boku jsou ještě francouzská okna, takže světla by mělo být dost...
Odpovědět
Profilova fotka
@kuldacz No pokud by to byla varianta č. 1, tak by to chtělo zjistit, jestli tam nebude potřeba víc sloupku k udržení té střechy. Ale jo, klidně si to dokážu představit delší, zase by to bylo místo, kde třeba můžete nechat kočár, když bude pršet a tak. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@xsona to jsem ráda, že si to umí představit i někdo jiný, já už si nejsem jistá vůbec ničím :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@kuldacz To znám, já se třeba teď pořád zadrhávám na interiérových dveří - jestli dát vyšší nebo ne. :-) Ale k tomu protažení - myslím, že by to mohlo vypadat právě i pěkně, když tam budete mít ten obklad - prostě bude to zastřešení s tím obkladem lícovat a to je hezký. :-) Navíc to má i praktickou stránku - na dřevěný obklad nepůjde tolik sluníčko a bude tak víc chráněno. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@xsona a to počkejte, až začnu řešit kuchyň :-D Když skoro všechno na tom domečku už je jednou pro vždy, tak je jasný, že člověk to chce udělat co nejlíp :-) Děkuji za názor, ať se vám na domečku daří :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme tento přístřešek. Je to starší fotka, není z ní tolik vidět, ale podstata tu je ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Když tak můžu zítra líp nafotit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tomulka1410 Děkuji.. můžu se jen zeptat - dveře máte přesně uprostřed mezi oknama, nebo jsou taky posunuté více k jednomu oknu? Stejně tak i trámy na podepření přístřešku? A jaká je přibližná délka zdi, na které je umístěn vchod? :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Nevím, možná je to blbost, možná jsem to špatně pochopil, pokud to nemáte v projektu, pak udělejte střechu normálně a nad vchod dejte vchodovou stříšku, třeba ze skla, vypadá to velmi efektně: http://www.sklomat.cz/sklenene-strisk..., https://www.google.cz/search?q=vchodo.... Hodně se to teď používá třeba i v panelácích. Slušná firma vám to udělá na míru, tedy velikost, sklon, design....Ale asi opravdu chcete řešit přesah střechy, pokud moje rada nepomohla, pak se omlouvám.
Odpovědět
Profilova fotka
@kuldacz my to máme protažené jen nad vchodem a souměrně vůči domu ,a máme to 5 řad tašek, viz fotky:
Odpovědět
Profilova fotka
@onetwogo Nevypadá to špatně, ale obávám se, že to u nás kvůli sněhu nepůjde použít :-| @sabcav Super - i když okna vedle vchodu nejsou vůči stříšce symetricky, vypadá to dobře
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?