Jak zlikvidovat eternitovou střechu?

Dobrý den, jak zlikvidovat eternitovou střechu? Četla jsem, že za určitých okolností to lze provést svépomocí. Má někdo prosím zkušenost?
Odpovědět
@eliskan no zkušenosti nemám, ale vím, že se musí zajistit měření ovzduší při likvidaci střechy, dále speciální kontejner, a poté zaplatit za uložení nebezpečného odpadu.
Odpovědět
@foxm diky za reakci, budu rada, kdyz se ozve jeste nekdo dalsi. Treba ten, kdo to musel absolvovat.
Odpovědět
@eliskan prostudujte si... http://strechy.bydleniprokazdeho.cz/s... http://tvstav.cz/clanek/239-zijeme-po...
Odpovědět
Dobrý den, eternit jsem odstraňoval loni na jaře v rámci demolice starého RD. V projektu demolice bylo uvedeno, že eternit sundám svépomocí. Samozřejmě v povolení pak bylo uvedeno, že by to měla dělat odborná firma. To ale podle mého názoru není nařízení. Takže jsem eternit opravdu sundal svépomocí, ručně, desku po desce jsem je naskládal do velkých pytlů a tyto pak odvezl na skládku, kde byly zlikvidovány jako nebezpečný odpad. Stavební úřad po mně pak chtěl pouze vážní lístky nebo faktury ze skládky.
Odpovědět
u nas len odborna firma s opravnenim na takuto pracu svojpomocne len v surnych pripadoch a pobalenie do igelitovych vriec a doklad o odbornom zneskodneni odpadu. a pozor na dychacie cesty ak nie udaju sudedia a policia pride
Odpovědět
Moc moc děkuji za komentáře. Zkusila jsem napsat do jedné firmy (další jsem zatím nenašla) kolik by stála od nich odborná demontáž. Snad z té ceny nespadnu ze židle a manžel si koupi toho starého RD nerozmyslí.
Odpovědět
@eliskan dej potom info, jen tak pro zajímavost na kolik to vyjde :)
Odpovědět
@eliskan Já odstraňoval eternit před rokem. Když jsem zjistil, že firma by si za to vzala 35000, tak jsem se do toho pustil sám. Ve sběrném dvoře jsem se zeptal kolik tam toho můžu dovést a nebo kolik bude stát, když mi přístaví kontejner ( protože ten kontejner co měli ve dvoře pojme tak 1.5 vozíku za auto. Víc se tam nevešlo). Spešl Kontejner by vyšel na 4000 plus jízdné, což dělalo 1500. I to se mi zdálo moc. Tak jsem poprosil paní ( kafe a čokoláda ), jestli ji tu v průběhu týdne nemůžu dovést 5 plnych vozíku eternitu. To problém nebyl. Paní byla tak hodná, že mi vždy ještě zavolala, jak měli vyprázdněný kontejner ve dvoře. Takže veškerá ekologická likvidace eternitové střechy mě stala 7 litrů benzínu, co jsem projel a kafé s čokoládou. Ale jo to hodně o lidech. Když potkáte nějakého "blbce", tak vám nepomůže nic... Já měl to štěstí, že jsem se s "blbcem" nesrazil. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
300 m2 eternitove strechy, 4 lidi s respiratorem, 1 valnik za trator a hodina premlouvani na skladce - celkove naklady 5000 - 4500 na skladce a 500 nafta - rok 2008
Odpovědět
Za to teď jsem narazil na totálního blbce, pana Klobouka z Prostějova. Měl nám dělat vazniky na střechu. Nechápu jak ten člověk může podnikat. Nedoporučujeme tuhle "firmu" ! Ale tohle do této diskuze nepatří. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?