Jaká je nosnost 25 cm obvodové zdi z ytongu?

Je možné dát na 25 cm širokou obvodovou zeď z ytongu sbíjené vazníky? Rozpětí je 10m. Máme v projektu původně klasický krov a statiku spočítanou na něj. Máte to tak někdo podobně? díky moc za reakci ... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje My máme bungalov s obvodovými zdmi 25 cm, svázané věncem, ale máme věnec i na některých vnitřních příčkách, střechu máme vazníkovou, rozpětí si z hlavy nepamatuji, nejsem doma, ale zjistím to a napíšu. Mám pár fotek ve fotoblogu.
Odpovědět
@yess99 ... moc děkuju, že si napsala ... tím rozpětím myslím délku toho vazníku, tj. délku půdorysu :-) ... do albíčka mrknu
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje Tak už mi to vůbec nemyslí. Teď jsem to konzultovala s manželem, protože nejsem týden doma a nemám sebou projekt. Omlouvám se, ale máme obvodové zdivo 30 cm, sklon střechy 22 stupňů, v nejširším místě má vazník rozpětí 14,2 m, ale máme podrobný 10-ti stránkový výpočet od statika. Ještě jsme to odlehčili oproti projektu výběrem lehčí krytiny a jak už jsem psala, uprostřed stavby máme betonový armovaný průvlak.
Odpovědět
@yess99 ... díky, a můžu se prosím zeptat jakou máte tu střešní krytinu? díky moc :-)
Odpovědět
Profilova fotka
14,2m je pořádné rozpětí, chtěla bych vidět Váš návrh klasického krovu o 22°...sbíjený vazník, myslíte tvaru trojúhleníku? Moc nevím proč se ptáte na únostnost zdi, zatížení se přece nemění?
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje Původně jsme měli Bramac Moravskou tašku, ale dali jsme Bramac Max, měla by být lehčí o 15%, taky se nám víc líbí. Kanadskou šindel ani plech jsme nechtěli.
Odpovědět
Profilova fotka
@xajaneckova Asi jsem nepochopila koho se ptáte a na co. My máme sklon střechy 22 stupňů, ale nikdy jsem nenapsala, že máme klasický krov. Lucijeje psala o klasickém krovu, ale nepsala o sklonu střechy.
Odpovědět
@yess99 ... my máme sklon taky 22 stupňů ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?