Je možné použít hodně vysušené dřevo na krovy?

Profilova fotka
Je možné použít už hodně vysušené krovy? nebo je nutné použít čerstvé dřevo, aby při vysychání na střeše se to jakoby stáhlo k sobě?
Odpovědět
Profilova fotka
@klara.t A sehnala bys takto vysušené dřevo na krovy?
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik mám možnost si vzít cca 10 let staré použité krovy, budou se teď sundavat z velké střechy před demolicí. Ale nevím, jestli by šli použít. Nerozumím stavbě střechy. manžel byl nabídkou mile překvapený (byly by pro nás zdarma), říkal, že vysušený krov je lepší než nevysušený. Můj otec ale zase tvrdí, že při vysušování už na střeše to jakoby tek krov stáhne. Tak nevím kdo má pravdu. NEvím ani, jestli lze použít už jednou použitý. Jsou samozřejmě dělší než bychom potřebovali, ale je možné, že tam bude nějaký ten zářez nebo něco takového...nevím, manžel jel na to kouknout.
Odpovědět
Profilova fotka
@klara.t Mokré dřevo může při vysušování popraskat a vyrvat veškeré hřeby spoje atd. Protože, to při vysušování má velkou sílu (pnutí). A staré použít bych považovala za risk kvůli zářezům.
Odpovědět
@klara.t No zeptal bych se nějakého tesaře,protožě někteří nechtějí se suchým dřevem dělat.Asi záleží na tesařovi
Odpovědět
Profilova fotka
@klara.t Tak já jsem se na to ptala. Prý jetakto svyschlé dřevo na krovy super, jen byste museli udělat prožez, protože v použitých hranolech jsou samozřejmě zářezy. Když prořežete, tak nevím, jestli budou pro vás použitelné, co se týká délka. Jinak z nevysušeného dřeva se dělají krovy zcela běžně, dřevo sesychá už v hotové střeše. Pokud se staví rychlé, je to trochu problém...hodně praskají sádroše. Hlavně když se pak poprvé ve stavbě zatopí.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak ty krovy jsou pry dlouhé 4m, na té velké střeše se to muselo rozpůlit. To nám nestačí, takže máme smůlu. Ale alespoň to využijeme na pozednice, vaznice a sloupky na carport.
Odpovědět
co já vím, tka vždy suché. protože při vysychání se kroutí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?