Krov

Dobrý den, aktuálně poptávám realizaci krovu (klasická sedlová střecha, 2 úžlabí - 3 štíty, 8 m3 dřeva). Sešly se mi 3 nabídky, s tím, že dvě jsou od "klasických" tesařů, jedna obsahuje "krov na míru" - opracování na CNC strojích. Tato nabídka je i o cca 20 tis. vyšší (100-130 tis. po krokve). Máte někdo zkušenost s takovým provedením? Údajně je u krovu z CNC zaručena kvalita, bez nepřesností..... Díky, P.
Odpovědět
Profilova fotka
@pf2907 Osobně doporučuji CNC opracování. Běžně se počítá okolo 3000 příplatek za kubík, takže to vychází. Obrovská výhoda je, že krov je na stavbě smontovaný za dva dny. Pokud to budou tesaři dělat na stavbě může jim to trvat klidně 3 týdny. Je to opravdu Přesné na mm. Mám na CNC vyřezaný celý dům.
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě si o věř jestli to na tom CNC řežou z čerstvého nebo suchého dřeva. Normální tesaři používají čerstvé dřevo, zatímco na přesné obrábění se často používá dřevo vysušené. Cože samozřejmě výhoda Protože do něj nejde tolik hmyz a zároveň se už potom nekroutí. Pokud by řezali že suchého tak je ta nabídka velmi dobrá protože suché je vždy výrazně dražší než čerstvé
Odpovědět
Profilova fotka
@pf2907 osobně bych řešil kvalitu dřeva. jestli to vyřeže cnc nebo tesař je vedlejší. spoje budou na cnc samozřejmě přesnější, ale šikovný tesař vyrobí ze statického hlediska to samé, což je u krovu zásadní.
Odpovědět
Profilova fotka
@DZUS koukej zlato
Odpovědět
My měli dřevo vlastní čerstvé, nechali jsme nařezat na pile dle plánů - žádné CNC opracování, prostě klasická pila. Tesaři nastoupili a za týden měli hotovo a musíme říct, že to byli opravdu mistři tesaři. Střecha stanová 14mx14m
Odpovědět
Dobrý den, zkuste poptat ještě SANAKO - https://www.sanako.cz/sluzby/stavebni... ti vám i zkontrolují kvalitu dřeva...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?