Modřín nebo smrk na krov?

Dobry den,opravujeme stary barak po rodicich a rozhodli jsme se vymenit cely krov. Z pily mame nabidku na drevo smrk nebo modrin. Co doporucujete spise? Dekuji
Odpovědět
my kupujeme barák kde je tohle už udělaný nový ale dřevo je smrkový..
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkarrr zeptejte se na cenu. Predpokladam ze modrin bude o dost drazsi. Dalsi vec je jestli to je pohledove nebo ne. Modrin ma dost pryskyrice takze cam to z toho potece. Navic je vyrazne tezsi Pokud dobre osetrite smrkove drevo tak vam udela stejnou sluzbu.
Odpovědět
Právě že modřín nám nabídli levněji (jiný dodavatel, dřevo ale v dobrém stavu). A pohledové nakonec nebude, upustili jsme od toho, pohledove budou pouze kleštiny.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkarrr toho "v dobrem stavu" bych se bal...
Odpovědět
@kacenkarrr Modřín je vždycky dražší to je divné......a opravdu z modřínu teče hodně smůla. Modřín máme na terase - podlahu, všechno ostatní včetně krovu máme smrk.
Odpovědět
Děkuji za odpovědi, řežou z modřínu pro několik tesařů tady v okolí a byli už jsme se několikrát na hranoly podívat a vypadaly dobře. Nechají si to dovážet od nějakého soukromníka z Jeseníků, vždy celý kamion, takže bychom část odkoupili my. Smrk mají od LČR a vychází dráž tady na pile.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?