Na strop "beton" nebo "dřevo"?

Zdravím Vás, právě řeším strop u našeho přízemního baráčku. Problém je že v projektu mám hambálkovou konstrukci krovu a strop z lehčených PZD panelů. Orientačně jsem se díval na cenu a vychází mi to na nějakých 150 tis. Kč (126,5m2 stropu). Na to, to bude jen odkládací prostor, se mi ten strop zdá hodně drahý. Tak mě napadalo, že bych nedával PZD panely, ale přidal nějaké trámy na krokve a na to dal OSB desky (viz obrázek). Dole by byl sádrokartónový podhled a izolace, protože tam povede vzduchotechnika. Jinak střecha je sedlová se sklonem 25°, mezera mezi krokvemi je 75 cm. Mezi vaznicemi je 11m. Předem děkuji za názory. David
Odpovědět
Profilova fotka
My dali na strop taky drevene tramy pod to sadros a na na ne budeme davat osb desky mezi to zatepleni. Bungalov mame 15 na 15, puda je ooobr ale taky ji nebudeme vyuzivat
Odpovědět
Profilova fotka
My taky budeme mít osb desky a zespoda sádrokarton. Není to na to tam dávat těžké věci, ale lehké jdou. :-)
Odpovědět
Na venci mame polozeny stropni tramy (zalezi jak siroky mate venec) a vaznici (pozednici). Kdyby jsme mneli venec uzsi, tak by stropni tramy mnely zarez pro vaznici, ktera by se na ne usadila. Nejlepe vyresit s tim kdo Vam bude delat strechu ci na pile, ktera bude rezat drevo - u nas rezou strechy na miru (skladacky).
Odpovědět
Profilova fotka
taky jsme měli v projektu část půdy jako úložný prostor s betonovým stropem, ale budeme dávat taky jen dřevo - OSB desky, kvůli úspoře a na nějaké uložení věcí to stačí.
Odpovědět
@siksik strop máme z trámků a na nich jsou OSB desky, zespodu vata a sádrokarton. Zatím tam máme jen úložný prostor a max.to vyhovuje. Až budem řešit podkroví tak přibudou křížem OSB desky a kročejová izolace. Měli jsme to tak navržené od projektanta a chlapi když dělali střechu přibrali dřevo i na strop. Mám fotky v albu. Máme to tak na dřevostavbě ale dva sousedi vedle nás to stejně řešili i na zděných domech.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky máme dřevěné stropy, neřeknu ti to odborně, ale na stropních trámech máme dřevěné desky a nich ještě OSB desky, zespodu vata a sádroš. Podívej se do alba třeba to pujde někde vidět. :-)
Odpovědět
@siksik i my máme sádroš, vatu a záklop z OSB desek a spokojenost :-)
Odpovědět
Ahoj, děkuji moc za názory.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?