Nadkrokevní izolace - vaše zkušenost s izolováním střechy?

Profilova fotka
Chci se zeptat na vaši zkušenost s izolováním střechy. V projektu máme nadkrokevní izolaci, ale firmy, které jsme oslovili na realizaci s ní nemají zkušenosti nebo nám doporučili mezikrokevní izolaci, která vychází o hodně levněji. Dokázal byste někdo strovnat typy izolací - výhody a nevýhody a cenu. Z hledání na webu nejsem moudrá. Krytinu musíme mít pálenou tašku a krovy budeme téměř kompletně měnit.
Odpovědět
Profilova fotka
vyhoda je prostor, mensi pracnost, eliminace tepelnych mostu - kdyz udelate strechu se zateplenim mate rovnou hotove podkrovi, vzhledove je to individualni nekomu se priznany krov libi nekomu ne nevyhoda je jednoznacne vyssi cena tak od 1500 - 2000 za 1m2, zalezi zda si to clovek necha udelat nebo si to udela svepomoci, nevyhodou je take zatim male rozsireni v nasich krajinach, takze to ma tezke zacatky jako vsechny novinky casto se kombinuje mezikrokevni a nadkrokevni izolace (zejmena pri rekonstrukcich) aby se dosahlo vetsi vrstvy izolantu - to je potreba zejmena pri pouziti mineralni vlny, pokud clovek pouzije PIR/PUR desky tak staci mensi vrstva
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett No právě rozdíl v ceně vychází na 250tis. Kč, tak pořád hledám, v čem je vlastně ta výhoda...
Odpovědět
Profilova fotka
@komenska Ja mam strechu 290 m2, zateplena cast 208 m2 a rozdil mezi klasicky zaizolovanim a nadkrokevnim mne vychazi cca 140t. Je otazka kazdeho zda mu za to ty penize stoji nebo ne, protoze funkcni jsou obe reseni.
Odpovědět
Profilova fotka
Má tu někdo (kromě geodetta) na MS nadkrokevní izolaci?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?