Nová střecha, ale s menším sklonem. Je potřeba něco někam hlásit?

Profilova fotka
Dobrý den vespolek. Uvažujeme v závislosti na financích o rekonstrukci domu. Okna máme již hotová, interiéry z části také a nikdo je posledních 20 let neřešil, údajně je stavební úřad ani neřeší a tak co bude zvenčí patrné, je zateplení fasády a nová střecha. Fasáda je snad bez potíží, nebo ji nějak stavební úřad řeší? Střechu chceme zachovat vzhledově stejnou jako je původní, ale vlastně stejná nebude. Dům nemá věnec, tedy ten přidáme a rádi bychom přistavěli á 1m na výšku a pak střechu, opticky stejnou, jen s menším sklonem. Bude mít i jinou konstrukci krovu a krytinu, otázka, protože na SU není krom malůvky žádný původní projekt, to se před snad stoletím asi ještě nenosilo, z čeho vycházet. Co je potřeba hlásit, nehlásit? Co hlásit, udělat? Děkuji za informace Charvát
Odpovědět
V roce 1917 již projekty byly a taky se odevzávaly na úřad. Pokud tam nic v archivu nemají, měli jste mít před rekonstrukcí zaměření skutečného stavu. A na změnu střechy bych rozhodně volala projektanta, nejlépe statika. Tím víc, že jde o starý dům, který nemá ani ten věnec. Nad 150 m2 by to stejně všechny zásahy měly být na stavební povolení. Bez projektu to rozhodně nezkoušejte. Si troufáte sám navrhnout staticky únosný krov?
Odpovědět
Je to zasah do nosny kce..urcite projekt puvodniho stavu, zmeny..a asi SP..pres urad..
Odpovědět
Zatepleni fasady zmeni pozarne bezpecnostni reseni stavby, takze to vyžaduje povoleni. Zmena krovu je zasah do nosne konstrukce stavby a i to vyzaduje povoleni. Tzn. projekt, pozarne bezpecnosti reseni stavby, prukaz energeticke narocnosti budovy, zivotni prostredi, (pamatkari?),...
Odpovědět
Profilova fotka
V podstatě bylo vše řečeno - dokumentaci stávajícího stavu (může zkreslit i student), dokumentaci stavebních úprav (od autorizovaného projektanta), jen bych doplnila, že po novém roce už by to mohlo jít přes územní souhlas a ohlášku bez toho dnešního limitu 150 m2. Umístění (územní souhlas) pro nástavbu by tam mělo být, protože se bude navyšovat kubatura objektu a ohláška na stavební úpravy. I tak bych se doptala na vašem SÚ, protože u nás např. zateplení RD lze bez povolení, tak ať víte, co vše do projektu zahrnout.
Odpovědět
@jitulkaka To me zajima... Zatepleni bez ohlasky/povoleni? U nas oduvodnuji, ze to nespada do § 103, ods. 1, pism. d), tzn., ze zatepleni negativne ovlivnuje pbřs. Jak to oduvodnujete vy?
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin Tady je dohoda s hasiči, že je to nezajímá :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Díky všem za reakce ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?