Nová střecha v listopadu

Dobrý den všem, mám dotaz, nechali byste si dělat střechu od firmy na podzim nebo v zimě? Bylo mi řečeno, že je to ok, že se to dá...
Odpovědět
Profilova fotka
@inesss a to jako na novostavbě nebo vyměnit starou za novou v obývaném starším domě? :-N
Odpovědět
Vyměnit starou v obývaném domě za novou. Původně se mělo začít dřív, ale trochu se to zkomplikovalo...
Odpovědět
Profilova fotka
@inesss odborník nejsem, ale jako laik bych to nechala na jaro, pokud to není vyloženě akutní stav :-N
Odpovědět
@inesss Záleží jaká je to plocha a zda jde jenom o výměnu latí a krytiny, nebo co všechno. My měníme i krokve, krytinu, vyklízel se násyp a podlaha na půdě, zpevňovaly se trámy příložkama, pak na to nová podlaha - čistě jen nahrubo, z prken, zbourání a výstavba komínů a trvá to již 7. měsíc... Pravda je, že plocha veliká a asi 1,5 měsíce jsme ztratili kvůli počasí, další dva týdny byly prostoje kvůli špatně objednanému materiálu. Pokud máte na půdě izolaci, plocha střechy menší, možná by to šlo.
Odpovědět
Je pravda, že střecha moc velká není, přesně nevím...ale bude se měnit skoro komplet, kromě podlahy a pár zdravých trámů... nemožné to asi není, to je mi jasné...jen jsem si říkala, jestli nemá někdo zkušenost s výměnou střechy i v tomto docela skoro zimním období...docela mě to překvapilo a jsem z toho trochu nesvá :-N Ale jinak to již nejde, budeme muset, střecha je v hodně špatném stavu :-| Ale díky za reakce ;-)
Odpovědět
Tak my budeme měnit střechu na konci října, nebo začátkem listopadu, dá se to v pohodě, pokud je spolehlivá firma, a práci udělá po částech, a důkladně zakryje.A měníme vše, od trámů po krytinu.
Odpovědět
Tak to jsem ráda, že nejsme sami :-N Doufám, že nebude metr sněhu, ale prý trochu sněhu by nevadilo, horší by byl prudký, neustávající déšť...firma by měla být dobrá, máme dobré recenze od lidí, co už od nich střechu mají...a snad by to mělo trvat 2-3 týdny...no jsem na to zvědavá..
Odpovědět
@inesss No u kompletní výměny bych teda 2-3 týdny nepočítala. Spolehlivou firmu jsme vybrali i my, máme s nimi již zkušenosti. Ale když začnou zaměstnanci vymýšlet a odejdou prý za lepším, to už s tím mnoho nenaděláte. Když začínali v dubnu, měl šéf 12 lidí, pak postupně minimálně tři mu odešli. Další - zrovna tesař se dvakrát zranil. Oprava, nedělají to 7. měsíc, ale JENOM šestý :-)
Odpovědět
Taky jde o partu kamarádů, kde nikdo není šéf, alespoň tak mi to přijde...samozřejmě stát se může kdykoliv, cokoliv...hlavně s těmi úrazy se při takhle rizikovém povolání musí počítat, ale do teď, co vím, byly jejich práce takto rychlé...snad budeme mít kliku a půjde to rychle, když ne, nedá se nic dělat :-N
Odpovědět
@inesss Držím palce, aby to šlo dle plánu. Pak napiš, jak to proběhlo.
Odpovědět
Ok, napíšu ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@inesss Tak co, vyšlo to s tou střechou?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Nam ji kluci udelali kolem mikulase :-)
Odpovědět
Jo, dodělali ji předminulý týden. Už u toho trochu sněžilo, občas zapršelo, ale musím uznat, že chlapi byli profíci a byli rychlí. Všechno vypadá, že je v pořádku. Jen u jedné čtvrtiny střechy, když se měnila, začalo hodně pršet, tak to ještě vysušujeme. Ale celkově bych to zhodnotila, že je to v pořádku, a že se to dá i v tomto období. Každopádně v létě by to bylo o dost lepší :) Jinak jim to trvalo necelé 3 týdny bez víkendů a byli na to 2 - 3 lidi.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?