Nový RD - zateplit strop nebo půdu?

Dobrý den, dokončuji nový RD. Ve druhém patře mám zkosené místnosti, které tvoří část střechy.. Dotaz zní ...je lepší izolovat střechu až do štítu anebo jen část střechy v místnostech a pak strop mezi místností a půdou. Finančně to vychází podobně..do štítu je to jen o pár m2 více. Půdu budu potřebovat jen na nepotřebné věci, tzn není třeba vytápěná. Izolace bude stíkaná PUR 20cm. Děkuji za rady...
Odpovědět
Doporučovala bych zateplit tou druhou variantou - čili šikminy a pak strop a vznikne nezateplená půdička... Většinou jde sice jen o malý prostor (třeba tady ne, neviděla jsem...) ale proč to vytápět? A jestli k domu bude průkaz (jakože k novostavbě by měl být:) ) tak s tou půdičkou to vyjde o fous líp....
Odpovědět
Děkuji za odpověď...
Odpovědět
Profilova fotka
@veselyp My jsme zateplovali střechu. Půda sice není vytápěná, ale v zimě je rozdíl znatelný. A i když máme na půdě také jen nepotřebné věci stejně bych nerada, aby tam mrzlo ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Obnovuji - jak se to teď dělá? Máme nejspíš podobný dům jako zakladatel diskuze: patrový, nahoře zkosené místnosti a půdu na věci co nepotřebují teplo. Takže zateplit střechu mezi krovy atd. nebo jen zkosené části a pak strop? Co je vhodnější?
Odpovědět
Samozřejmě zkosené části a strop, zateplovat pudu je nesmysl.Nejlépe použít foukanou izolaci.
Odpovědět
Profilova fotka
@davidxman a muzu se zeptat, proc foukanou izolaci ? Chteli jsme dat normalne vatu...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Pokud nemáte naprostý nedostatek hotovosti, udělejte obojí. Zateplením stropu zaizolujete teplo doma, izolace střechy udrží venku letní žár :)
Odpovědět
@zuzanka.k viděl jsem již obě varianty a obě mají svůj důvod - zateplení šikmin + stropu je jednoznačně v zimě úspora na vytápění (pokud tedy nemáte teplovodní podlahové i v patře, tam už pak takový rozdíl není pokud půda není extrémě velká) no a druhou variantu jsem viděl taky a to z důvodu léta, aby se podkroví nepřehřívalo a teplo mělo kam stoupat - dle majitelů domu se jim pak obytné prostory nepřehřívají )dům mají dobře zaizolovaný a potřebují se zbavit vždy jen tepla z vaření a užívání. Ale jestli mají na půdě i nějaký odtah na recirkulaci vzduchu, aby v noci dostali to natopené přes den ven to nevím - to by se muselo poptat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?