Odkrytí starých trámu, jak vyřešit?

Profilova fotka
Prosim o radu, rozhodli jsme se v domecku zhodit podhledy a odkryt tramy. Ty jsou vsak osetreny zelenym "naterem". Co se s tim da delat? Puvodne jsme chteli jen namorit at se zvyrazni kresba dreva ale ted nevim. Musi se to prebarvit? Resili jste to nekdo? Take bych uvitala fotky co mate mezi tramy...paubky?sadrokarton? Osb desky? Diky
Odpovědět
Profilova fotka
@vafle jedine obrousit a pak natrit znova bezbarvym ochrannym naterem. ten zeleny nater je proti drevokaznym houbam a hmyzu. Muze to byt ale nasakle dost hluboko.
Odpovědět
Trámy byly natřeny zelenou barvou?Tu už jste odstranily?Trámy ošetřit Bochemitem,Lignofixem nebo jiným přípravkem-bezbarvá verze.Trámy nemusíte ošetřit pak už vůbec ničím,vůbec to ničemu nevadí,nebo můžete použít olej,vosk.Firma OSMO má celkem kvalitní výrobky.Mezi trámy určitě prkna,nebo široké palubky.
Odpovědět
Profilova fotka
U nás trámy byly také natřené barvou. Obrousila jsem je drátěným kartáčem na vrtačce.Pak přišla impregnace a nakonec jsem je natirala včelým voskem. Foto mám v albíčku Splněné. .. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@krocandurman tramy jsou stale zelene.....to prave resime
Odpovědět
Profilova fotka
@lenkaef a jak to brouseni slo? U nas je problem ze jsou vzdy dva tramy blizko sebe tam se asi s vrtackou nedostanu :/
Odpovědět
Profilova fotka
@lenkaef koukala jsem do toho tveho alba...moc krasny domecek a spousta driny, parada. Akorat vy jste ty tramy meli asi nabarvene jinak...my tam mame ten zeleny osetrujici pripravek a to je spis jako moridlo nasakle dovnitr......sice to vypada ze to neni udelane poradne ale nevim jestli by mi z tech tramu neco po obrouseni zbylo. Zitra mame pokladat podlahu....to me muz zabije ze bych mu na to znovu prasila :/ zkusim to obrousit a uvidim. Dekuji za rady
Odpovědět
Jestli to bude lignofich,nebo něco jiného,tak to bude nasáklé v povrchu nějaký ten milimetr.Jako možnost vám ještě doporučuji použít savo,natřete to savem,můžete na kousku zkusit i více nátěrů.Savo má bělící účinky.Jestli to nepůjde volil bych olej v tmavém odstínu,ten by to mohl překrýt.
Odpovědět
Profilova fotka
Vypada to takto:
Odpovědět
No to je tutově lignofix,kromě sava mě opravdu nic nenapadá.Pak ještě zkusit to přetřít tenkovrstvou tmavou lazurou,nebo tím olejem,ale to chce zkusit na kousku,jak to bude krýt.Na broušení je nejlepší malá bruska s fíbrem a brusným kotoučkem,dělají různé hrubosti.Musí se dávat bacha,při zajetí do mezírky to kope a dost práší.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?