Odvětrávací tašky - jsou nutné?

Stavíme bungalov. Pokrývač nám tvrdí, že nejsou potřeba odvětrávací tašky, že stačí větrání hřebenem. V Německu spousta nových domů větrací tašky nemá. Jak to máte, prosím, vy?
Odpovědět
Profilova fotka
My tedy větrací tašky na bungalovu máme. Ale nevím přesně proč. Nějaký důvod to má, předtím nám to tesař říkal, ale nepamatuji se.
Odpovědět
ahoj střecha by měla být určitě odvětrána a to hlavně z důvodu kondenzace vodních par a zamezemí vzniku plísní..... min. 10 odvětrávacích tašek na 100m2 viz....http://www.krytiny-strechy.cz/technicke_info-k-navrhovani-strech/zasady-navrhovani-odvetrani-sikmych-strech/
Odpovědět
http://www.krytiny-strechy.cz/technic...
Odpovědět
@kimimarki @zeedee Díky, teď jsem se prošla v lokalitě nových domů a některé to opravdu nemají, nebo jen sem tam dvě tašky. Nemá to Okal ani Fertighaus.
Odpovědět
@nada222 Otázkou je, jakou střešní krytinu volíš. Pokud je to plech, tak tam se odvětrávání moc nedává. Většinou je větráno jen hřebenem. Je to z toho důvodu, doplňky - větrací tašky - jsou častokrát dost dražší než samotná krytina. Když se podíváš na velkoformát nebo maloformát na kterékoliv střeše - ať už sedlo, stan, valba - skoro nikde odvětrávací prvky nenajdeš. Pokud jdeš do betonu nebo pálenky, už to zase takový rozdíl v ceně není. Já bych do toho raději šel - asi se ti nebude chtít potom měnit normální tašky za odvětrávací, až přijdeš na to, že se ti pod taškou kondenzují páry. U betonky nebo pálené bych to koupil. Projdi akce různých dodavatelů střešních krytin (nejlépe obchodníků) a mrkni po slevách. + zajdi do nějaké specializované prodejny střešních materiálů a zkus se poptat, taky ti budou vědět dobře poradit, jak to v praxi chodí.
Odpovědět
Profilova fotka
ja bych je nedaval, plechovy krytiny to nemaji a musi byt pod nimi mnohem vetsi rozdil teplot nez pod betonovou taskou a take to strecha zvlada - neuzavrel bych podbiti nechal bych tam mezeru aby mohl proudit vzduch od podbiti ke hrebenu
Odpovědět
...já si tedy nechci hrát na chytrou,ale tvrdit,že plechová střecha nemusí mít odvětrávání,je asi hloupost..právě nám byla střecha dodělána....máme na záklopu u pultové střechy falcovaný plech Prefa a na vrchní i spodní hraně střechy,máme odvětrávací mřížku,aby vzduch mohl cirkulovat....kamarád na střeše z pálených tašek,neměl odvětrávání a ochranná folie,se mu vlivem počasí,úplně rozpadla a měl jednu z nejlepších...tedy si myslím,že odvětrávání na jakékoli střeše je důležité!!!!
Odpovědět
@jiri_svoboda @geodett @markarnatnel nějaké tam dáme. Děkuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?