Plechová střecha - cena a záruka

Vybíráme plechovou střechu a tak b mne zajímala, za kolik jste pořídili plechovou krytinu na střechu a s jakými zárukami. Kolik vás vyšel m2, kolik stály doplňky, popř. s jakou cenou mám počítat za krytinu střední a vyšší kvality na střechu o ploše asi 200m2?
Odpovědět
Nikdo nemá plechovou střechu???
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac trochu moc otazek a malo informaci. Zaruka na praci je vetsinou 3 roky, na krytinu podle vyrobce. Cena je odvisla nejen od plochy ale zejmena od slozitosti strechy. Take je otazka zda myslis plechove sablony nebo falcovanou krytinu. Muzu dat muj priklad: Strecha sedlova se 4 prolomenymi stresnimi okny s fasadnim napojenim, cca 180m2 krytiny. 4 vetraci kominky z koupelen a kanalizace. Jeden komin bez lavky. Krytina Prefa Prefalz hlinikova falcovana - nezrezne a prezije nas i kdyby se nekde poskrabal lak Okapy celkem cca 32 m., 6 svodu (kvuli tomu preruseni strechy v miste fasadnich sestav stresnich oken). Na 4 svodech odskoky na clenitou fasadu Nabidky na pokladku samotne krytiny, doplechovani oken a svody se pohybovaly mezi 230 a 360 tis Zvolili jsme tu za 230. Cena byla dodrzena. V cene nebylo bedneni, hydroizolace na bedneni pod plech. Diky tomu ze slo o hlinik nemuseli jsme kupovat extremne drahe drenazni hydroizolacni folie ale pouzili jsme iko za 35kc za m2. Doporucil nam ji primo vybran klempir K cenam: muzes jit do levnejsi krytiny lindab,satjam, ruukki, ale ty reznou - casem vsechny i kdyz vyrobce bude tvrdit ze ne. Staci ji sle pri pokladce skrabnout a za 5-10let se to projevi. Pak je hlinik - prefa Pak je titanzinek Pak rheinzink - docela raketa ale nesmrtelny A nakonec med - uplny nesmysl
Odpovědět
@jumpmans Otázka byla myslena tak, aby odpověď zněla: mame tuto a tuto krytinu se zárukou takovou a takovou, cena za metr tolik a tolik, celkem za x m2 tolik a tolik. Okapový systém jsme brali s krytinou nebo zvlášť a stál nás tolik.
Odpovědět
@flakac Ahoj tak jakou si nakonec zvolil krytinu na střechu? Se rozmislim mezi plechem a pálenou a asfaltovým šindelem?
Odpovědět
@brezinak vybral jsem si velmi kvalitní plech od firmy Bratex s úpravou Ceramic mat. budu ji montovat tak do dvou týdnů... Já jsem proti asfaltovému šindeli zaujatý, dle mého názoru má životnost tak 10let, pak je a odpis...
Odpovědět
@flakac Záleží jaký šindel koupíš - pokud jdeš do Bau-maxxu (který navíc zkrachoval) tak tam koupíš levnou krytinu z polska za drahé prachy a půjde ti na odpis za 3 roky :-) Když ale zajdeš do specializované prodejny, zjistíš, že není šindel jako šindel a můžeš koupit takový, který vydrží i 30 let...jasně barevnost půjde víš kam, ale to, co tím chci říct je to, že záleží na tom, jaký koupíš šindel... Prosím, kde jsi zjistil, že je Bratex kvalitní? Má jen jedno zastoupení v ČR, ne? Nemáš strach ze záruk atp? Jo a jak jsi dopadl, už je namontováno?
Odpovědět
@jiri_svoboda Bratex je firma, která opravdu na našem trhu nepůsobí desetiletí. Mám v Bratexu velmi dobrého kamaráda, který dělá obchodního ředitele. Je to natolik solidní člověk, že vím, že by mi nekvalitní produkt ani nenabízel. Navíc mi ukazoval i několik reálných testů, podle kterých například poznáš, zda je povrchová úprava kvalitní nebo ne. Vzal dva plechy a řekl, ať je poškrábu. To jsem udělal a rozdíl byl ihned viditelný. Také kvalita pozinkování je jiná. Plechy s vyšším pozinkem se dělají speciálně pro ně. Dokonce jeden člověk jim to nevěřil, tak si nechal udělat v laboratoři test. Prošli. A nakonec...dal mi adresy deseti domů v okolí, kde jejich krytina je. Objel jsem je a viděl naživo, měl možnost zjistit reference. Nebojím se vůbec záruky...nevidím k tomu důvod...za oněch 50 let tu nemusí být třeba ani Satjam nebo jiné firmy, na to nehledím, hledím na produkt a o jeho kvalitě jsem opravdu přesvědčen...mimochodem...víš, že za komunistů se běžně pozinkovaly ocelové plechy více než pozinkují dnes? Proto stále na kravínech stále slouží. Bohužel za tzv. komunistický standard se dnes opravdu hodně platí. Krytinu jsem objednal v pondělí (opravdu jsem si dal na čas s prověřením a oslovením i jiných výrobců), očekávám dodání do dvou týdnů.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Ahoj Flakaci, tak jak jsi dopadl. Vsechno namontovane, strecha drzi a nebyl problem? Prave vybiram strechu a asi pujdu do Prefalze. Cena zajimava a hlinik se mi jevi jako idealni, hned po TiZn na ktery nemam rozpocet. Zatim jsem jeste neobdrzel konkretni nabidky s finalnimi cenami, tak snad se firmy pochlapi. Strechu mam pultovku 10st. Diky za info, Lukas.
Odpovědět
Profilova fotka
@ollszar taky mame prefalz, oproti rheinzinku vychazel na cca pulku... je fakt, ze nemusis resit to, jestli to pri montazi neposkrabou. Dalsi vyhoda je, ze neni potreba davat specialni drenazni folii, protoze hliniku ta vlhkost zespoda opravdu nevadi,
Odpovědět
@jumpmans a na kolik vysel cisty m2 bez prace a s praci, budes si pamatovat? Na webu uvadeji 395/m2 ze svitku. Neni v tom prace samozrejme. Diky, lukas.
Odpovědět
@ollszar dopadl jsem dobře, střecha je namontovaná a bez nejmenšího problému.
Odpovědět
Zdravim, tak uz mame taky vybrano. Strecha 130m2 + zatepleni. Mel jsem 3 nabidky, 260tKc, 360 tKc a 430tKc. ty dve nejdrazsi byly s Prefou, ale nakonec jsme si vybrali hlinikovy plech KJG. Kdyby nekdo chtel nabidky, co jsme dostali, abyste si mohli porovnat a meli predstavu o cenach, klidne se ozvete do zpravy a poslu vam to na email. Lukas.
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
Zdravím, vybírám nyní plechovou krytinu, ale nemůžu se rozhodnout.. Chci falcovany plech, zatím mám naceněnou pouze Prefu, myslíte že levnější varianta ať už Lindab, Satjam nebo Ruukki by byla vhodná volba?
Odpovědět
@jarda87 ....pokud ti to rozpocet dovoli a nebudes setrit zrovna na strese jdi do Prefy.Muz s plechem pracuje,tedy jednoznacna volba,byl hlinik😉bydlime tretim rokem,vse OK.....hlavne vybirat dobrou firmu😉my jsme spokojeni a doufam,ze i mnoho dalsich let🙏
Odpovědět
Profilova fotka
@markarnatnel Vím, že hliník bude jistě kvalitnější, ale že by ostatní plech stal tedy za prd? Máte černý falc? Na kolik Vás vyšel m2 pokud si to pamatujete ještě?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ahoj. Právě se rozhodujeme jakou střechu (chceme pultovou s atikou ze tří stran)...projektantka se priklani k plechové, ale máme obavy, aby to nedělalo rachot,kdyz bude pršet, padat kroupy... Jaké máte zkušenosti s odhlučněním? Děkuji
Odpovědět
@silvinkaova Ahoj, taky budeme mít plechovou pultovku a potenciální hluk jsem vyřešil přidáním podstřešní fólie Bauder Top 1,5mm - tak mi to doporučil technik z Prefy, tak uvidíme.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Dobrý den, pokusím se oživit diskuzi.... Máme podobné otázky, je, jako v úvodu... Jsme nakloněni falcované v hliníku a samozřejmě Prefa vypadá nej, ale pochopitelně i cenově. Jaké máte zkušenosti s jinou firmou (provedení v hliníku)? Jak velký je cenový-kvalitativní rozdíl? (Prefa ver. další firmy) Jak se pohybuje cena za práci/m2-abychom mohli porovnat nabídku? Jak jste spokojení s hlučností tohoto typu střechy... Na co dát třeba pozor? A konečně jakou volit barvu? Je důležité, lepší, aby byla spíše světlejší? (Okna máme hnědá) Moc děkuji za vaše zkušenosti, tipy...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
@lucaz Dobrý den, jak jste nakonec pochodili? Zajímám se nyní také o hliníkovou střechu a se současným neustálým zdražováním si nejsem jistý, jestli si Prefu budeme moci dovolit. I když bych je chtěl nejvíce. Máte je nebo jinou firmu? Zjistili jste nějaké reference na jiné výrobce? Děkuji.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?