Plechová střecha - životnost

Zdravím, podělil by se někdo o dlouhodobou zkušenost s trvanlivostí a případnými nedostatky plechové střechy? Kvůli sklonu nemůžeme mít tašky, zatím nejsme ani rozhodnutí jestli ocel nebo hliník. Díky.
Odpovědět
Mame hliník Prefu. Má mít životnost 50 let, uvidíme.
Odpovědět
My máme plech, imitace tašek mám pocit od Gutta a za 15 let na tom barva drží, akorát už nemá ten lesk, trochu to zbledlo a vyšísovalo, počítáme, že 30 let to vydrží ještě určitě než začne rezavět.
Odpovědět
Dík za odpovědi. Mám z toho trochu obavy, hlavně z životnosti. Děláte průběžně nějakou údržbu?
Odpovědět
@horst_fuchs Není co udržovat, možná po 15 - 20 letech se vymění šrouby skrz těsnění a to je vše, otázka možná 2 000kč
Odpovědět
... hlinikovy, falcovany plech Prefa...
Odpovědět
Loni jsem měnil 60 let starou střechu z falcovaného plechu, natřeného suříkovou základovkou. V ploše byla střecha bez vad, jen zvrchu místy s vylézající povrchovou korozí. Byla ale položená na staré, místy ztrouchnivělé latě, takže při větru byla hodně hlučná a hrozilo, že by časem ulítla. Dal jsem opět plech - trapez. Věřím, že dnešní plechové střechy, přestože je materiál o dost tenčí - ale zase kvalitněji ošetřený, vydrží při správném položení totéž. Důležité je vyjma kvalitní montáže a správné volby materiálů které se snesou, dobré spodní odvětrání a zamezení usazování nánosů v koutech lemování apod. Pak není důvod, aby plechová střecha nevydržela přinejmenším také aspoň těch 60 let.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?