Plechová střešní krytina. Máte zkušenost?

Profilova fotka
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli někdo nedělá v oboru střech nebo nemá zkušenost s plechovou střechou. Pořád se nemůžeme rozhodnout jestli tašky Bramac Moravská plus, nebo plechovou střechu. A jestli by někdo věděl, jak to vychází finančně, myslím komplet materiál i práce, položení atd. Díky za názory a rady.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj lulinko, můj manža je klempíř-pokrývač. Určo by ti nejvíce ze všecho doporučil Tondach, pak Bramac a jako poslední plechovou střechu! Co se týče cen, zkusím pozjišťovat. Ale materiál se hodně hýbe a co se týče práce, tak asi jiný kraj, jiný mrav! Určitě bych si nechala nacenit kompletní zhotovení střechy od více firem! ;-) A pak ještě porovnávala s referencemi! ;-);-)
Odpovědět
ahoj Lulinko, ono taky záleží, jestli dáváte krytinu na nové krovy nebo na staré. Pokud máte již staré krovy a nebudete je taky měnit, tak se spíš doporučuje nějaká lehčí krytiny, tedy ne tašky, páč ty střechu hodně zatěžují, ale pokud máte nové krovy, tak bych raději šla do tašek.
Odpovědět
Profilova fotka
Na chalupě jsme měli plechovou Ranillu. Lehoučká, rychle položená na původní krov. Za deště byly trošku slyšet kapky, hlučnější byly kroupy :-) . Možná má nějaké horší izolační vlastnosti, ale jinak byla naprosto bez problémů. Povrch se nemusí ošetřovat, je tam vrstva nějaké "umělé hmoty". Chtěli jsme střechu, aby nám neteklo do chalupy a tento účel splnila na 100 pct. Z dálky se plech nadal poznat, pokud jste ale estéti, tak s tím budete mít možná problém.
Odpovědět
Profilova fotka
lulinko, přesně jak píšd zdenkaj, na těch plechových střechách jde hrozně moc slyšet cokoli. Déšť, kroupy, veverky! :-) Ty veverky myslím vážně! Ale na druhou stranu, pokud opravdu potřebujete lehčí krytinu kvůli stáří krovů, tak asi nic jiného nenaděláte. Jedině vyměnit i krovy! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
veverky :-D tak to je dobry :-D me teda plechova strecha nikdy ani nenapadla,.. mam z ni ten pocit, ze bude prave vse slyset. ale stejne tak chci i minimum stresnich oken.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky za názory. My budeme stavět novostavbu,takže budou nové krovy...
Odpovědět
Ale radši bych brala třeba spíš plechovou než šindelovou... ;-) Lulinko941, kupte radši Bramac, pokud se teprve rozhodujete. ;-)
Odpovědět
ahojky...My máme střechu plechovou RUUKKI a vypadá moc hezky.Chtěli jsme Tondach a pak jsme se nějak dopracovali k plechové.... :-) Vypadá mooooc hezky..co se týče hluku,tak ještě nebydlíme,ale máme tepelně i zvukově izolační Rockwool,tak snad to nebude tak strašné... :-) Vyberte dobře... :-)
Odpovědět
ivett, my máme taky plechovou střechu a musím říct, že ten déšt tedy není moc slyšet, ale je pravda, že ji máme zaizolovanou. Jediné mínus je to, že v zimě sníh neustále ze střechny sjíždí. Ale je to taky díky tomu, že tam nemáme žádné zábrany, což letos musíme napravit. Ale zase je to dobré , že sníh zbytečně nezatěžuje střechu :-)
Odpovědět
Ahojky taky máme plechovou střechu satiam a jsme zatím spokojení ale jak tam budem bydlet na ostro tak řeknu víc ale jak tu napsala Nikes tak ten sníh opravdu klouže a ještě jak nam bude klempíř dodělávat hromosvod tak dáme i zábrany na sníh at tak rychle nesjíždí :-) a cenna máme 138m2 a stalo nás to i s hromosvodem střešním oknem(vykyř) cca110000kč.A na střechu máme 30 let zaruku.Ale kdyby nás jednoui střecha omrzela tedy jednou dálné budoucnosti tak máme krovy nadymenzované na klasickou tašku :-) ale to až třeba za 30 let :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
ZALEZI NA SLOZENI KROVU A UNOSNOSTI JESTLI JE TO STARSI BUDOVA URCITE BYCH NEDELAL STRECHU Z PALENE KRYTINY BRAMAC ATD ALE VOLIL BYCH TREBA SATJAM NEBO LINDAB KTERE PRIPOMINAJI KRYTINU Z PALENYCH TASEK JINAK U NOVOSTAVBY JE TO MOZNE JE TREBA UVAZOVAT ZE JEDNA TASKA VAZI PRIBLIZNE ASI 4KG KDEZTO METR CTVERECNI SATJAM A PODOBNYCH KRYTIN Z PLECHU JENOM ASI 7KG ALE BRAMAC TAKZE ZALEZI NA KROVECH ASKLONU STRECHY
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Vzhled - dneska už se plechové střechy dělají ve vzoru tašek a jsou moc pěkný, viz např. nabídku firmy Lindab - http://www.lindabstrechy.cz/lehke-str.... Cena - plechové střechy jsou levnější, i když se postupem času ten rozdíl stírá a zejména u kvalitních plechových střech (zmíněný Lindab) už ten rozdíl není tak vysoký. Použití - jak už bylo napsáno, na nové krovy klidně tašku (Bramac, Tondach - ověřené), na staré spíše plech. Důležité také je, kde se váš objekt nachází. Ve výše položených oblastech kde hodně sněží je vhodnější plechová střecha, jelikož má mnohem nižší hmotnost a napadaný sníh, kterého je více, vám tolik neublíží. Tím i reaguji na podnět sněhových zábran - pokud není nutné z hlediska bezpečnosti, spíše nedávat, ať střechu zbytečně nezatěžujete. Sníh z plechu dobře klouže, což je vhodné (pokud nehrozí úraz). Hluk - plechové střechy jsou skutečně hlučnější při dešti a kroupách, ale není to tak hrozné. Navíc to lze omezit vhodnou izolací střechy a podkroví.
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Neřešil by jsem cenu,ta je u kvalitnějších plechových krytin přibližně stejná.Rozhodujicí je statv a stáři krovu a budovy. Hlučnost plechových krytin se dá odstranit nadkrokevní izolací,cena cca 450 kč m2 10 cmtlouštky. ostatní doteplení skelnou vatou mezi krokve.Tuto skladbu střešního pláště múžete použit i u krytin tvrdých tondach,bramac mediteram atd
Odpovědět
Profilova fotka
Mame plechovou, pokládali jsme sami, jsme spokojeni..
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Dobrý den. my zvolili na dům s minimálním sklonem rukki classic, to je taková předfalcovaná krytina a je to hrrrrrrůůůůůůůůůza. všechny před touto značkou důrazně varuji. už jsem to reklamoval několikrát. firma překládala krytinu podle až absurdních požadavků výrobce a pořád nic. střecha je neuvěřitelnně hlučná za deště i větru. je to prvotřídní šmejd. RUKKI NIKDY!!!!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@jurka74 já teda nemůžu potvrdit to co píšete, máme táke střechu ruukki falcovanou classic premium, vyrobená s úpravou Pural Matt embossed a ikdyž stále nemáme hotové podkroví (zaizolované + sádrokarton)), tak hlučná nám opravdu nepřijde. Hodně záleží jak vám ji položí, opravdu záleží na pokrývači.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@petra123 plocha střechy je 138m2 nebo plocha desky?
Odpovědět
Kvůli sklonu střechy jsme zvolili plech - Ruukki Adamante. Má vyšší vrstvu barvy, takže i tím by střecha měla být méně hlučná. Máme dvě patra a pak ještě půdu. Půda je oddělená betonovými panely a polystyrenem. Déšť přes střechu nijak nevnímáme. Více je slyšet přes okna, jak už tady někdo zmiňoval. V podkroví nevím, tam by to bylo s hlukem asi horší. Foto: http://www.modrastrecha.cz/blog/raven...
Odpovědět
@lulinka941 Nečetl jsem komentáře přede mnou, tak se snad nebudu opakovat. Podívej se, plech je pořád plech. Hluk, rezivění, vymývání barvy a další nedostatky. Budeš mít obytné podkroví? Ano, tak super - budeš mít dešťovou diskotéku a zdarma. Super je taky to, že základní velkoformátové plechy jsou úžasně levné (oproti pálené tašce) ale když se rozhodneš (neboť musíš) dát tam odvětrávací prvky, cena se kapánek (hodně) změní. Pokud tě od plechu ale neodradím, tak alespoň povrchovou úpravu a plech s kotvením bez průniku samotným plechem - když to zakotvíš přímo do krytiny, tak se ti to "vykloktá", šroub se povolí, díra zvětší a pak budeš formáty sbírat po bouřce na zahradě. Pokud chceš pořád plech, tak nekupuj Ruukki, Satjam, Lindab v klasických ocelech, ale kup si hliník, nebo měď. Ty, pokud se dobře a kvalitně ukotví, tak vydrží déle než královna Pálená. Ale jo, není to tak hezké. Jo a jakou mášě vlastně střechu - sklon? Nemůžeš kteroukoliv krytinu použít na jakýkoliv sklon.
Odpovědět
Profilova fotka
@jiri_svoboda hmmm. penka reakce na dotaz z roku 2009.... my plech mame - falcovanou Prefu. mame obytne podkrovi s dobre udelanou izolaci - drevovlaknite desky o hmotnosti 240kg/m3. Z deste zadny hluk neni. Jedine co je slyset jsou stresni okna - ale mame 3skla, takze to neni slyset tak jako s 2skly.
Odpovědět
@jumpmans to je podle hesla: Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde...
Odpovědět
@jurka74 my mame taky ruukki a opacny nazor,slyset nic neni...:-) @lulinka941 my muzeme plechovou doporucit,drive byly hlucne,ale v dnesni dobe pri izolaci atd. je slyset minimum ;-) @jiri_svoboda
Odpovědět
Plechovou střechu bych dával pouze, pokud chcete z fin. důvodů zachovat staré krovy, nevejde se vám pálená, betonová taška do rozpočtu nebo bydlíte jak píše romelu ve výše položených oblastech. Jinak je volba jasná.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@domik8 tak ještě že víme, kde to máme případně sehnat 😁
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?