Podbití přesahů valbové střechy

Zdravím. mám valbový krov s přesahy 40 cm cca a chci ho podbít dřevěnými palubkami. Prvně jsem chtěl nedělat rošt a kopírovat krokve, jenže problém byly rohové krokve a ten lom zespodu taky nebyl úplně ideální, musel bych ty rohové krokve buď zhoblovat tak 2 cm, nebo nějak přiznat. Teď mi známý poradil nadělat z trámů trojúhelníky, jako na fotce a tím to dostat do roviny. Nejprve si chytnout rovinu vodorovně na baráku kolem do kola, do roviny vypodkládat a našroubovat ty trojúhelníky ze spodu a palubkama začít od baráku s tím, že si naměřím vzdálenost přesahu a tu první podélně seříznu nebo mě napadlo udělat drážku do polystyrenu a zasunout . Díky
Odpovědět
Profilova fotka
Jednoduchšie ako naháňať správny uhol na trojuholníkoch bude narezať strešné late na kratšie kúsky a prišróbovať ich zboku krokve, aby dokopy s krokvou tvorili trojuholník. Jedna zospodu vodorovne, jedna zvislo pri stene. Žiadnu drážku do polystyrénu nerobte. Ešte zvážte, či po vytvorení roštu zo strešných latí nechcete celé podbitie spraviť z osb, nalepiť nato 2cm EPS a pretiahnúť to fasádou. Je to bezúdržbové. Drevo treba natierať.
Odpovědět
@josefx díky, palubky už mám natřené a trojůhelníky vlastně taky nařezané.
Odpovědět
Také bych to udělal radši do fasády, zvlášt když je to patro, jak to budete natírat?
Odpovědět
@josefx když palubky natřeš 2x pořádným lakem, tak už na ně v životě nešáhneš ... nebude na ně pršet a hlavně svítit slunko, takže žadnej problém .. a realizačně je podbití taky daleko jednodušší, než OSB, polyš a fasáda. A samo rozhoduje, co se komu líbí.
Odpovědět
@radimir začni od baráku celou (perem od baráku) a seřízni až tu poslední!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?