Podbití přesahu vazníkového krovu OSB deskami a fasáda - zkušenosti po letech?

Nemá někdo prosím zkušenost z podbití přesahu vazníkové střechy OSB deskami, na to penetrace,perlinka a následná fasáda-co to udělá po letech???Přece jen dřevo trochu "pracuje", tak mám strach aby se po čase neobjevily nějaké prasklinky apod. Děkuji na názory a odpovědi.....
Odpovědět
no co by to udělalo, ledatak to, čeho se bojíte a myslím, že to je docela jistota.. ;-)
Odpovědět
@plaintruth jistota jako že to časem jistě popraská? :-) :-) :-)
Odpovědět
@fazer1000 řekl bych, že se v každým spoji dřív nebo později udělá prasklina
Odpovědět
Dejte na OSB polystren (tak 3 cm nalepené na tom určeným lepidlem) a pak už tu klasickou skladbu s lepidlem, perlinkou a omítkou.
Odpovědět
@lotrandocz ....taky jsem slyšel,že s tím EPS by to pak mělo být "stabilnější".Zkusím a čas ukáže ;-)
Odpovědět
@fazer1000 nebude lepsi pouzit cetris?
Odpovědět
Profilova fotka
@paveler cetris je pomerne tezky, to uz radeji mfp. Ten polystyren kazdopadne. Je to par korun...
Odpovědět
Profilova fotka
moje skladba - OSB, polystyren, lepidlo + perlinka Pohlídat si , aby pod okapnicí z čela vazníku bylo dostatek místa, aby se tam vešlo 15 mm OSB + 20 mm polystyrenu.....
Odpovědět
Profilova fotka
@davda no, ještě připočítejte cca 7mm na lepidlo (perlinku) a omítku. já jsem se se střechařem domluvil na 40 mm prostoru a on mi nechal 20 mm. takže asi nemám jinou možnost než cetris desku. palubky nechci...
Odpovědět
Profilova fotka
mame osb, nejaky chemicky mustek (aby lepidlo drzelo lepe na OSB), polystyren 2 cm a perlinka a lepidlo, pak na to pujde omitka
Odpovědět
@2masoni A v čem bude ta cetris deska lepší? Taky mi tam zůstalo tak 20-25mm... Nestačilo by třeba to čelo jen přetáhnout lepidlem s perlinkou, která by samozřejmě pokračovala přes roh na spodek s nalepeným polyšem.
Odpovědět
Profilova fotka
@frantisekpetru ta cetris zabere cca 10 mm. jen se musí natřít fasádní barvou. a musí se dodržet montážní návod - deska musí mít prostor k dilataci.
Odpovědět
Článek se načítá
A montáž ?Je lepší dát na rošt z CD profilů,nebo údajně někdo dává místo CD střešní laťě...?
Odpovědět
Profilova fotka
@fazer1000 volil bych stresni late...
Odpovědět
Profilova fotka
ja dával OSB přímo na vazník, mám vazník 90 - 100 cm od sebe a OSB má 2,5 m a má pero drážku, takže žádný průhyb ve spoji (lze pro sichr přišroubovat lať přes spoj z vnitřní strany podbití)
Odpovědět
Jaký způsob provedení podbití pomocí OSB je vlastně správný, resp. ideální. Už jsem narazil na tři: 1) rovnou podbití (ať už přímo na vazníky nebo na pomocný rošt) až ke stěně, na to EPS a potom teprve zateplení fasády 2) nejdříve horní šár zateplení fasády a k tomu teprve podbití s EPS 3) nejprve horní šár zateplení fasády, ale vytažený až nahoru mezi vazníky a doražený k folii a pak podbití s EPS V interiéru budou vazníky podbity OSB celoplošně. Do prostoru půdy přijde foukaná izolace ca 50cm. Ve variantách 1 a 2 by tedy šla ta foukaná až do prostoru podbití, ve variantě 3 by ten fasádní EPS tvořil zábranu.
Odpovědět
Nikoho nenapadá, která z těch variant je lepší?
Odpovědět
já bych dělal variantu 2. varianta 3 se bude složitě dělat a u jedničky je naprosto zbytečně kus osb.
Odpovědět
@lotrandocz Dobrý den, poradil by jste nám jak bude probíhat aplikace-postup. Jak se uchytí XPS, jaký druh XPS na OSB desky. nemáte nějaký odkaz. děkuji.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?