Poradíte, prosím, jaký laserový dálkoměr?

Dobrý den, potřeboval bych změřit rozměry střechy pro montaž FTV panelů, ale ze zdravotních důvodů nemohu vylézt na střechu. Umožňuje nějaký laserový dálkoměr změřit rozměry střechy ze země? Např. vzdálenost hřebene od horní hrany vikýře, šířka a délka vikýře. Moc děkuji.
Odpovědět
@raadim Můžete si nechat strechu zaměřit geodetama. Ale pro montáž fve panelu je to jak jít s kanonem na mouchu. Nejjednodušší bude sehnat někoho např. z rodiny, kdo na tu střechu vyleze🙂
Odpovědět
@japona děkuji za odpověď. Ale dotaz byl na laserový méřič
Odpovědět
@japona no, chápu tazatele, každý nemá příbuzné a známé, kteří by mu vylezli na střechu a něco změřili. Taky stavíme s manželem už sami.
Odpovědět
Profilova fotka
@raadim Pokud se jedná o novostavbu tak rozměry budou určitě v projektové dokumentaci.
Odpovědět
@raadim už skoro každé stavebniny zaměřují střechu satelitem. Stojí to cca 400-800 Kč podle počtu zaměřených ploch. Na fve stačí opravdu jenom ta jedna strana, tak to bývá levnější. Píšou, že to měří s odchylku 2%, ale já jsem si jednu strechu nechala zaměřit od 3 firem a rozhodně tam byly odchylky větší. Ale pro jednoduchou představu to stačí. Dělá to prodoma, dachdecker, dek, Coleman,.... Pokud by sis to chtěl zaměřit sám, tak je na to program SolarEdge designer zdarma. Tam si můžeš i rovnou nasimulovat konkrétní typ panelů. Pokud mi napíšeš adresu a jaké panely tam budeš chtít, tak ti to tam klidně nahážu.
Odpovědět
@kekita Ahoj, díky moc za tip.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?