Přesah střechy - ano či ne?

Zdravím, chci se zeptat, jaké výhody a nevýhody vydíte na přesahu střechy. Uvažujeme zda přesah střechy dělat. Jde o bungalov se zastřešeným vchodem (sever), zastřešenými terasami (sever a východ) a okny na východ a západ. Díky za případné názory
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Neprsi tolik na barak a da se obejit suchou nohou.
Odpovědět
A nezastím si tím místnosti? Aby v nich nebyla tma. Navíc si tím hodně zvětšuju zastavěnou plochu. Kolečka kolem baráku nebudu běhat ani bez deště natož v dešti :) a abych nezmokl, tak by ten přesah musel být aspoň 1,5 m. Jediné co mě přesvědčuje o tom přesah udělat, je právě ten déšť a sníh na barák, ale tomu stejně 100 % nezabráním ani přesah, že?
Odpovědět
my máme přesah cca 70 cm / terasa je zastřešena cca 160 cm / a rovněž jsme se toho zastínění báli, ale myslím, že to nebude tak hrozné. nicméně ještě nebydlíme...
Odpovědět
Profilova fotka
@1karel1 konstrukcni ochrana fasady hovori pro presahy. Co se tyka stineni je potreba vypocitat delku presahu v zavislosti na vysce a umisteni oken. Je potreba se podivat na vysku slunce v lete a v zime. V lete stineni chces aby se neprehrival interier, v zime naopak ne, kdyz je slunce nizko ma svitt do pokoju kvuli solarnim ziskum. Kvalitni architekt toto bere v potaz
Odpovědět
Profilova fotka
Cenovy rozdil ? Clonit se da i zaluziji.:-) architekt to resil u me a delka presahu aby to fungovalo je cca 1,2 m ...
Odpovědět
@wario Jj cenový rozdíl je to, co mluví hodně proti. Takže ste přesah nedal? Jak jste spokojen?
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem ve fazi projektu a rozhodl jsem se pro modernější střechu bez presahu.odpada tim také par problemu s udrzbou této casti dobudoucna. Jak jsem psal na jihozapad by presah musel byt velky.
Odpovědět
@wario sice Vám odpadne problém s údržbou přesahu, ale zato o moc víc budete řešit špínu na fasádě :) @1karel1 cenový rozdíl není tak velký. bude cca 20tis. Kolik stojí nějaké slušná stříška nad vstupní dveře? Dělal jsem přesah střechy 1m a klidně bych udělal i větší.
Odpovědět
Profilova fotka
jak říkám je to o tom co se vám líbí jako většina věcí na stavbě má to pro a proti ...
Odpovědět
@requied @wario Kolik stojí stříška nad dveře nevím, mám vchod součástí zastřešené terasy, tak se mě to netýká. Každopádně díky za rady. Pravděpodobně budeme také bez přesahu, negativa rozhodně převyšují. Díky!
Odpovědět
@requied špínu na baráku, já bych spíš použil výraz zaprášená fasáda, je jevem, který nebere ohled na přesah střechy. Když je prašnost větší je někdy vidět u starších fasád přechod čisté/zaprášené fasády dost výrazně. Délka přesahu střechy na to nemá vliv. Dnešní fasády jdou dobře čisti wapkou,
Odpovědět
@radar64 zaprášená fasáda není přesně to co jsem myslel. Spíš jako odražená voda od země, plísně, ptačí trus, atd...
Odpovědět
Článek se načítá
@requied jak vidno přesah střechy nepomohl ;-)
Odpovědět
@radar64 kde nepomohl? a ni na jedné fotce není...
Odpovědět
@requied No poukazoval jsi na wario, že když nemá přesah, bude řešit špínu, já se snažím vysvětlit, že přesah střechy u budov špíně, mechu a prachu nezabrání. Mimochodem na fotkách přesah není vidět, u druhé budovy, si myslím, že je na 100% . Dál nemíním rozebírat, ať si každý postaví na co má a co se mu líbí.
Odpovědět
@radar64 Nechci vám do toho vstupovat, ale argumentovat tím, že na 20m vysoké budově je nebo není přesah je silná káva ... Nemluvě o tom, že se jedná o budovy v centru, tam vám stojí kolony u fasády, to je trošku jiný příběh než RD... Jinak přesah určitě pomůže, je k diskuzi jak moc, ale jinak souhlas, že záleží na každém co se mu líbí či nelíbí.
Odpovědět
@radar64 Myslím, že je hodně velký rozdíl přesah střechy u X-metrové budovy v centru města a u bungalovu na vesnici mimo město. V tomto případě spodek budovy nebude špinavý od toho, že nemá přesah (který pravděpodobně má). U první fotky bych řekl, že to je od potečení fásady deštěm ... to by mohly vyřešit okapy. Okapy vyřeší i ptačí trus. A plísně wapka.
Odpovědět
@requied @radar64 Sorry, obrázky přidával required ;)
Odpovědět
@1karel1 samozřejmě že je rozdíl ve výšce budovy a ve velikosti přesahu. Taky to byly první obrázky (které jsem na internetu našel) a je na nich druh špíny co jsem chtěl ukázat. Najděte fotku domu s rozumným přesahem, který má dole pocákanou fasádu a nebo dokonce plíseň na stěně.,. nenajdete.
Odpovědět
@requied Stejně tak můžu já říct, najděte fotku bungalovu bez přesahu s pocákanou fasádou a plísní. Nemá smysl se tu dohadovat. Jak píší ostatní, je to otázka vkusu a toho, jestli jednou ročně oběhnu fasádu bez přesahu s wapkou nebo ne.
Odpovědět
@1karel1 určitě nemá cenu dělat přesah jen kvůli špinění/nešpinění fasády. Pokud máte vyřešené krytí vchodových dveří, přístup k domu suchou cestou, stínění, atd... tak není nic v čem by měl přesah výhodu. Fasáda bude údržbu potřebovat tak jako tak, jen s přesahem o malinko méně. Jak je psáno výše, je to každého volba.
Odpovědět
@requied Moje řeč! :)
Odpovědět
Profilova fotka
@1karel1 máme přesah na přízemním domu cca 70cm a dala bych klidně 80cm příště..z mnoha důvodů si to bez přesahu konkrétně u nás neumím představit..ale závisí na každém,co bude pro jednoho nutné,pro dalšího zcela nepotřebná a nedůležitá věc..nenapadá mě jediné minus,jen plusy pro nás plynoucí z přesahu střechy..takže za mě ano a čím více,tím lépe..:-)
Odpovědět
nějak jsem se v této diskuzi ztratil...tak nějak jako kdysi dávno na schůzi v hlubokém socialismu: kdo je pro? kdo je proti? a kdo se zdržel hlasování?
Odpovědět
@gigi2 Můžu se zeptat, na výhody, které Vy vidíte?
Odpovědět
Profilova fotka
@1karel1 určitě si nevzpomenu takhle na všechny a spoustu jich opominu,ale co mě jen tak teď napadá,tak:při běžném přímém,průměrném dešti neprší a nesněží až k domu a z toho se odvozující další výhody a možnosti..před hlášenou bouřkou,deštěm,kroupama dávám k domu vše,co by mohlo volně utrpět újmu,v podobě truhlíků,květináčů,květiny,keře,papriky,rajský,vše co pěstuju v květníkách...podél celé jedné strany domu necháváme schnout dřevo na příští rok,přes zimu u domu připravené aktuální dřevo,či dřevěné brikety v boxech bez toho,že bych musela přikrývat,či pro něj kamkoliv docházet,snídaňový koutek s nábytkem krytý u domu,dá se využít i v dešti,při přeháňce a sedět..kryté boxy na polstry na nábytek u terasy,během prací si odkládám k domu i běžné zahradní náčiní,krytý zahradní gril,celkově jsem ráda,že většinu času z roku máme přímo kolem domu sucho,obzvlášť takhle v zimě,ať už jdu jen pro dřevo,či cokoliv jiného přímo kolem domu jít suchou nohou a bez toho,aby na mě sněžilo,či pršelo je k nezaplacení...v neposlední řadě máme kolem domu zámkovku a na té je hodně vidět,kde je krytá přesahem a kde už ne..z těch blbůstek pak v přesahu možné osvětlení chodníčků,či světelný vánoční řetěz kolem domu,atd,atd...a mnoho dalšího,na co jsem si takhle v rychlosti nevzpomněla... :-) něco z toho nám odpadne po zastřešení terasy,ale tohle nám spolehlivě fungovalo 6let a ne vše hodlám mít pod terasou..:-)
Odpovědět
@gigi2 děkuji :)
Odpovědět
Profilova fotka
máme v plánu něco takového tedy bez přesahu
Odpovědět
Někde na Archawebu jsou vidět podobné stavby. moc hezké jsou ty žaluzie na kolejničkách.
Odpovědět
http://www.archiweb.cz/buildings.php?...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?