Přístup k vazníkové střeše

Dobrý den, budeme mít bungalov do tvaru L a chceme vazníkovou střechu. Naše projektantka nám dnes tvrdila, že i u vazníkové valbové střechy je potřeba fyzický přístup do podkroví, např kvůli revizím komína, a nutné střešní okno. Nikdy dřív jsme o tom neslyšeli, nechceme mít na půdě úložné prostory. Je to pravda?
Odpovědět
Profilova fotka
máme vazníkovou valbovou střechu do L bez skladovacích prostor. Okno mít nebudeme, ale přístup na půdu bude přes půdní schůdky z domu, právě kvůli revizím, opravám, zatejkání a podobným věcem
Odpovědět
@vendulsnar jak máte velký Baráček, že nechcete mít na půde úložné prostory? Taky stavíme baráček do L a kolem těch vazníků se dá hezky chodit uprostřed. Revizi komína, můžete dělat i z venku, ale musíte tam mít "schody" nebo lávku teď si nejsem jistý. Nám krbar říkal, že je lepší chodit z půdy ke komínu, ale ještě nebydlíme tak nevím.
Odpovědět
Profilova fotka
@vendulsnar pristup bych si tam urcite nechal kvuli nejakym pripadnym opravam, ale ke kominu to lze i z venku i bez schudku a lavky na strese, zalezi na reviznim technikovi a pripadne kominikovi, ja tam lezu po strese
Odpovědět
@vendulsnar Taky neuvažujeme o tom, že bychom na půdě mezi vazníky něco skladovali, ale přístup jsme udělali. Nejprve jsem chtěl okno do štítu (světlo a vzduchotěsnost domu), nakonec jsem dal stahovací půdní schůdky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?