Rekonstrukce střechy svépomocí

Zdravím Vás, jelikož mi prozatimní nabídky na rekonstrukci střechy od pokrývačů přijdou ujeté (kolem 1000Kč/m2 jen za práci), přemýšlím o přelaťování a položení tašek svépomocí. Střecha je sedlová s jedným větším vykířem, tak 180-200m2. Na střeše jsou a budou pálené tašky. Nabídky se netýkali úprav krovu, jen difúzka, laťování, položení tašek + klempýřina (2x úžlabí, okapy). Postupy prozatím studuji, naštěstí je toho na internetu hodně a plánuji nějakého znalce uplatit a projít s ním detaily, abych se ujistil. Nejsem si ale jistý, jestli je celý proces v omezeném počtu lidí zvládnutelný. (Jsme na to dva, krátkodobě 3 až 4). Největší problém vidím v přesunu tašek na a po střeše. Počítám s výtahem na tašky a někde jsem viděl i vozík na posouvání tašek. V případě nutné přestávky bych střechu zakryl plachtou k tomu určenou. Jaké jsou Vaše zkušenosti? Jak dlouho Vám (nebo firmě) rekonstrukce trvala a v kolika lidech? Moc děkuji za jakékoliv rady.
Odpovědět
Ahoj. Přesně tohle teď dělali u nás sousedi .řekl bych že í rozměr střechy bude podobný. Byli na to čtyři měli výtah na tašky a komplet jim to trvalo 5 dní . Bylo vidět že jsou to odbornici.
Odpovědět
Profilova fotka
@igor89 zvladnutelne to je, ve 3 lidech jsme delali strechu na stodole (150 m2) cca 12 dni vcetne rozebrani stare strechy, shozeni krovu, novy krov, folie, late, tasky pokud vezmu strechu na vlastnim baraku 300 m2 tak pominuli fakt ze to trvalo pres 5 mesicu :) tak na dny to bylo 24 dni vicemene ve 2-3 lidech - ale to bylo pobiti cele strechy prkny, folie, nakrokevni izolace, late, oplechovani komina, hromosvod, tasky - na pokladani tasek nas bylo 5 a jde to za jeden den, 2/3 tasek jsem ale uz mel v podkrovi a podavali jsme to stresnimi okny, zbytek asi 6 palet vysokozdvihem s vytahem na tasku zkusenost nemam, ale slysel jsem ze je dost pomaly
Odpovědět
@geodett Ahoj, diky za informaci. Budu taky měnit pozednici, ale to nechám na tesaře. Takze krovy do toho nepocitam. Mam k dispozici tak 18 -25 dni, tak to snad stihnu.
Odpovědět
Profilova fotka
@igor89 to bude cas i na vyhledy do okoli :-) , drzim palce at vyjde pocasi a na pocatecni blby pocit z vysky bud pripraven to je normalni, po pul dni to prejde :)
Odpovědět
@geodett tohle je nastesti v pohode, delal jsem vyskove prace :D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?