Röben Piemont vs. Monzaplus vs. Tondach Stodo eng.tm.hnědá

Hezké odpoledne všem! Vybíráme střešní krytinu - pálenou tašku a rozhodujeme se mezi těmito: Piemont antracitová engoba a Monzaplus antracitová engoba - nemáte prosím někdo foto nebo můžete mi aspoň říct, jaký je rozdíl mezi Piemontem a Monzouplus? Obě mají vlnku a na těch jejich panelech nám ta taška přišla stejná =-) Ještě se nám celkem líbí i od Tondachu Stodo engoba tmavě hnědá (černá engoba od tondachu ne, protože je úplně matná, kdežto tmavě hnědá má jakoby lesk - i prodejce říkal, že neví čím to je, že obě jsou engoby, ale hnědá je lesklejší..) Děkuju předem za reakce ;-)
Odpovědět
@petramana Dobrý večer, tak my máme Monzaplus tašky v glazuře a myslím, že rozdíl je jen v tom, že ten Piemont má trochu nižší tu vlnu a nevím tedy jestli je i rozdíl v ceně to jsme nijak nezkoumali. Jinak jsme také původně chtěli Tondach, ale já když viděla na vlastní oči ten Röben, tak to byla láska na první pohled vzhledově se vůbec nedá s Tondachem srovnat, je daleko hezčí a musím říct, že nám naši střechu každý obdivuje. ;-)
Odpovědět
Monza je větší taška a tak má menší spotřebu a oproti Piemontu vyjde trošku levněji. Piemont se hodí na střechy kde je hodně nároží a úžlabí. Monza spíše na větší jednoduché střechy. U té monzy se pak v úžlabí tvoří větší díra, neboť má vyšší vlnu. V podstatě v tom není ale rozdíl. Co se týče rozdílu Tondachu a Röbenu tak Röben má bezkonkurenčně mnohem hezčí a kvalitnější glazury a i jejich výroba je lepší neboť vypalují v delší peci na menší teplotu než Tondach.
Odpovědět
Máme Röben Monza Plus glazuru. Vybírali jsme taky mezi ní a Piemontem a líbila se nám větší vlna a barva Monzy. Máme ji 4. rokem a spokojenost.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?