Rovná střecha - obec jí nechce povolit

Starosta naší obce se vyjádřil, že nechce abychom si na svém pozemku postavili dům s rovnou střechou :-| ..... Stavební úřad se vyjádřil, že tam může být jakákoliv střecha ale že to musí schválit obec.....Co teď?
Odpovědět
Pokud tam není územně plánovací informace nebo nemá obec oficiálně udělanou regulaci, může tam být cokoliv. Starosta není bůh, aby rozhodoval o věcech, které mu nepřísluší.
Odpovědět
Profilova fotka
@cervenymotyl 1. stavet jinde 2. zjistit jake jsou regulativy, pripadne jestli jsou v obci jine domy s plochou strechou. 3. zjistit jak presvedcit/podplatit/vymenit starostu...
Odpovědět
Profilova fotka
U nás to bylo samé, starosta byl proti, chtěl, aby v místě byli domy se střechou... ale na rovinu nám řekl, že obec nemá regulativa a pokud nám to SÚ povolí, on stejně nic nezmůže. Navíc pokud nám to nepovolí SÚ, odvoláme se a jelikož regulativa nejsou, budou nám to muset povolit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans na tvůj příspěvek narážím často a prostě všude bomba :-)
Odpovědět
Profilova fotka
resime neco podobneho a v uzemnim planu nasi obce je, ze zde maji byt "domy vesnickeho charakteru" .... my mame precedens, ze v sousedstvi je dum, ktery vesnickeho charakteru neni ani s primhourenym okem.... @cervenymotyl btw starosta neni mestsky architekt aby urcoval, co je hezke a co neni ....
Odpovědět
Jdete do uzemniho popr. slouceneho uzemniho a stavebniho rizeni (podle povahy stavby). Obec da namitky a pokud nebudou v pravu ohledne uzemniho planu, stavebni urad povoleni vyda. Bud se obec odvola a posoudi to kraj, nebo to nebudou resit a vy zacnete stavet.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?