Rovná střešní krytina – zatéká?

Profilova fotka
Zdravím, zrovna řeším výběr střešní krytiny. Byl jsem rozhodnut, že chci nějakou rovnou, ale kolega mi to vymlouvá, že pak když prší, tak voda teče všude možně, takže i v postranních zámcích a pod tašky atd. kdežto u těch ostatních (ať už prohnutých, nebo vlnkách) přeci jen ta voda pak teče víceméně v těch vytvořených trasách. Ano, pod střešní krytinou je fólie a nikdo se pod tu střešní krytinu asi dlouho nepodívá, otázka je, jak to po pár letech vypadá v případě rovné a vlnité krytiny. Jaké jsou vaše názory? Díky
Odpovědět
Jsou jen dva typy plochých střech - do jednejch zatéká už teď a do druhých začne zatíkat zítra.
Odpovědět
Profilova fotka
@skunkos Ale otázka nezněla na rovnou střechu, ale na rovnou krytinu 🙂 Jinak s názorem na rovnou střechu souhlasím. @koky999 s tím bohužel neporadím.
Odpovědět
@skunkos Dotaz ale nebyl na sklon střechy, nýbrž na profil tašky. Při extrémním dešti a zejména větru ta voda opravdu nepoteče úplně rovně a zatéct mezi zámky může. Otázka je kde stavíte a jak je takové počasí běžné. Pokud jste v údolí kde fouká mírně, dvakrát do roka o nic nejde. Jestli jste ale na větrné hůrce kde fouká pořád a za všech stran, asi bych šel do více profilované tašky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?