Střecha - kondenzační vata vs. difúzní fólie

Páni , mám sakra problém. Novostavba , Sedlová strecha , s podkrovím a pôjdom , kde je práve ten problém. Prvá zima a všade medzi hranolmi pod difúznou fóliou , kde je vata je to mokré, zrejme kondenz - neviem . Pripájam foto , tam kde je to mokré bola vata . Kde môže byť problém? . Zloženie strechy pálená škridla , difúzna fólia , vata 38 cm , parozábrana .. Je to pôjd miesto kde končí izolácia šikmej strechy , a pokračuje horizontálna izolácia stropu. Tam kde je to mokré bola vata, dal som ju preč Skladba strechy sadrokarton , parozábrana, Vata 38 cm , Difúzna fólia. Ďakujem
Odpovědět
Jak moc tam tu vatu máte nacpanou? Když tak mi pošlete IP, dělám ve střechařské firmě již 15 rok technika a tento problém je velmi častý.
Odpovědět
Zdravim. Mam ju standardne ulozenu. Ak je tento problem casty kde je prosim chyba?
Odpovědět
@tereza777 je možno, ten prolbém tady, prosím, rozepsat? Ať se ho můžeme případně ostatní vyvarovat. Děkuji
Odpovědět
Velice často se stává, že když doděláme střechu, tak zateplovači tam začnou cpát vatu tak na těsno, že se začne folie vybulovat směrem do tašek a uzavírá se tak potom mezera mezi difuzní folií a vodorovnou latí. Potom střecha není řádně odvětrána a vlivem prohřevu se stává, že se v místech kde přechází strop v půdní prostor se sráží kondenz. U vás může jít také o to, že nevím jak máte ten strop zateplený a jak dobře je udělán spodní parotěs, je ale vidět, že se tam sráží vlkost a zřejmě to ta difuzní folie nedokáže již prodýchat. Tento jev se objevuje převážně když jsou velké rozdíly mezi teplotami přes noc a den. U novostaveb je lepší vždy dělat dvouplášťovou střechu, tzn. že jedna větrací mězera je nad difuzní folií a druhá mezi vatou a difuzkou. Ve střešním plášti dochází k velké výměně teplot a také v domě když se bydlí se tvoří velké množství par. Každá vlhkost se musí někde odvětrat a pokud skladby nejsou správné zůstává někde uvězněná a dělá neplechu.
Odpovědět
Řešili jsme to samé, už druhou zimu. Nejdřív 2 x firma přidávala vatu a víc ucpala, bylo to lepší, ale vlhkost se objevovala stále, Teď naopak kritická místa odkryli, aby to větralo a uvidíme příští zimu.
Odpovědět
Asen - myslím že než více cpát vatu je lepší to uvolnit, ať to má kam jít, takže druhá varianta je lepší. Před půl rokem jsem takto rozebrali střechu, kdy si neustále firma myslela že reklamace je na naší straně a nestačili jsme se divit. Tepelná izolace byla tak zespodu nacpaná, až to skoro nahoře zvedalo tašky.
Odpovědět
@extreme Četla jsem Váš problém s kondenzem. Pokud se toho chcete zbavit a máte správně odvětraný hřeben (ukončené folie před hřebenem a přeložený pás přes hřeben), tak je třeba do prostoru mezi podlahou a hřebenem tam kde máte teď půdu dostat vzduch. Stačí tam vložit větrací vsuvky (vyrábí to například Bramac), přímo nad podlahu a budete mít jednou pro vždy po problému.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?