Střecha - plochá nebo valbová?

Už jsem byla rozhodnutá pro plochou, ale i tak pořád váhám. Jaký máte názor vy?
Odpovědět
A co pultová? ;-)
Odpovědět
@terkasimon Valbová mi tady příjde hezčí, jinak je to taková "unimobuňka" :-) . My budeme mít taky pultovou, tak to zkuste nechat nakreslit.
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě valbová. Prostor pod střechou poskytne nové úložné prostory. Jen je na to potřeba myslet při návrhu vazníků.
Odpovědět
Profilova fotka
Plochou, ale něco tomu ještě chybí (nějaký nápad, co tomu dodá šmrc). Jinak já valbové obecně nemám ráda... Možná ta pultová by to vyřešila - nebo zelená střecha, ale to je drahé.
Odpovědět
@tulda27 přesně, něco tomu chybí. Pultová se mi líbí ale s max. sklonem do 5st. takže stejně vypadá jako plochá.
Odpovědět
Profilova fotka
hmm hledejte inspiraci na webu, něco se s tím dám stoprocentně udělat, možná ten kápen i pod okna dolů, ten pruh "střechy" světlejší, nebo užší. Máte správně výšku domu? JEště chvilku si s tím hrajte, má to potenciál :)
Odpovědět
A co sikmou ? :-p :-D
Odpovědět
My akorát dodělali pultovou střechu. Je to krásný :) A i vznikl krásný prostor na půdu. Jsme moc spokojení :)
Odpovědět
Pultovka je dobrá volba, jednoduchá, praktická, působí odlehčeným dojmem a ač tradiční přece moderní a neokoukané...........
Odpovědět
Profilova fotka
@sharon41 Nemáš prosím nějakou fotku té půdy? Rád bych si udělal představu jak půdní prostor pod pultovkou vypadá. A jaký máte sklon střechy? Díky.
Odpovědět
Na takovýto pididomek jedině valbovou, zvláště když to má klasická okna místo francouzských. S rovnou střechou to vypadá jako klasický český minidomek z poslední dekády komunismu.
Odpovědět
@jakuda Večer pošlu do zpráv. Mám hodně fotek na foťáku. Tady ta byla jen z telefonu a tam jich mám jen pár :)
Odpovědět
Článek se načítá
@jakuda Sklon máme 5 st.
Odpovědět
@geodetpavel francouzské máme ze zadní části domu, obývák + dětské pokoje.
Odpovědět
Profilova fotka
@terkasimon nezkoušela jste to ještě nějak vyladit těmi okny? Ono to hodně udělá (okna jsou oči domu, dají mu výraz), my to ladili asi 2 měsíce s arch. jen okna - bylo to skoro na rozvod. A ta pultovka v 5° vypadá dobře, zvážila bych to :).
Odpovědět
@tulda27 francouzské z tohoto pohledu dávat nechci, je to pohled z ulice(sice ne frekventovaná, ale i tak. A Vy jste už jste okna vyřešili? Děkuju za rady :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@terkasimon Já nemyslela přímo francouzská, ale zkusit to jinak. U nás neinspirujete...my jsme chtěli klasický dům, máme dům a k němu i okna co respektuje kraj (Podbrdsko), kde budeme stavět (mám to v albu). Máme to úplně jinak, ale hledejte a udělejte si schválně další a další vizualizace. Určitě najdete to, co Vám bude vyhovovat. I barevným členěním se dá dost získat. A ten pult by to také změnil, pokud by jste to zvýšení dala do "štítu" a zkusila si s tím pohrát.
Odpovědět
Profilova fotka
Ta první je super, to druhé je fakt jak unimo buňka. Mám ráda střechy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Valbová nebo pultová. Ta plochá to je jak sámoška na vesnici za totáče ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
zalezi, co Vam povoli stavebni urad - nekde chteji se sklonem... na bungalow za mne valbova
Odpovědět
plocha, pri valbovej minimalne 30% ceny materialu (ak bude škridla) vyhodite do kontajnera ako odpad pri dorezavackach. ja budem stavat nieco podobne a mam projektovanu plochu strechu a vôbec to nevyzera ako unimobunka. (fasada bude plechova odvetravana, tam by sa mi valbova nehodila)
Odpovědět
@terkasimon Pokud přemýšlíš mezi šikmou a plochou a víc se přikláníš k ploché, děláš dobře. Jestli ti nejde o pár m2 půdy, jdi do ploché. Když ti to firma udělá dobře a použiješ kvalitní materiál (PIB, EVA, nebo FPO/TPO) máš vystarané do konce života- i déle. Hlavně nešetřit na materiálu. Jestli ti něco říká "časová cena", tak doporučuju se rovnou obrátit na proškolenou firmu, která pokládá Rhepanol nebo Rhenofol a tento materiál koupit a položit. Jirka
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Má tu někdo dvoupatrový dům s plochou střechou?Fotky,názory atd.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?