Střecha - šikmá nebo rovná?

Zdravím :) Máme s manželem dilema. Nemůžeme se rozhodnout, zda dát střechu rovnou či šikmou na jednu stranu. Naprojektovanou máme střechu šikmou. Na jedné straně 14 šárů cihel (cihle Heluz 30cm) a na straně druhé 11 šárů. Jenže trošku si nevíme rady co s věncem. Zda udělat věnec při 11te řadě, pak dozdít ty zbylé tři na jedné straně atd. Nebo zda je ještě jiná varianta? Nebo jít do rovné střechy, máte prosím někdo zkušenosti jak s rovnou tak i šikmou střechou? Jejich výhody a nevýhody. Cenové rozdíly atd? Stavíme takový delší přízemí dům. Rozměry domu 6,2 m na 17,8 m. Velmi Vám děkuji za rady a pomoc :)
Odpovědět
Tak asi i záleží jaký budete mít strop. Vůči izolaci bude určitě lepší šikmá střecha (pultová). Stačí mírný spád 3 - 5 procent. Jak to technicky provést by v prvé řadě měl vědět váš projektant.
Odpovědět
Profilova fotka
jasné že věnec se dělá v rovině a zbylé 3 řady se dozdí. copak to nevidíte z projektu? I rovná střecha musí být "šikmá" .-) ...větší sklon-líp bude odtékat voda a bordel, sníh..
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli mít rovnou, nakonec máme pultovou se sklonem 6 nebo 7°. Rovná byla naceněna na 1,1 mil., pultová nás vyšla na 450 tis. ;-) My máme tedy věnec v rovině a pultovou střechu máme z vazníků, nic jsme nedozdívali.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?