Střecha (vazníky) přes zimu jen s fólií bez krytiny, nevadí to?

Dobrý den, začínám stavět rodinný domek a mám domluvenou firmu na zhotovení vazníkové střechy, ale z důvodu více práce jsou schopny udělat do konce prosince vazníky, zalaťovat a dát fólii. Pokládka krytiny by byla až tak kolem února. Otázka zní - je špatně nechat střechu přes zimu cca dva měsíce bez krytiny jen s fólií? Čemu to případně vadí? Děkuji Vám. Honza
Odpovědět
Profilova fotka
Dlouho by se folie neměla nechat vystavovat slunečnímu záření.V tomto případě bude záležet na kvalitě folie,aby se potom nerozpadla.
Odpovědět
@6925 To by asi nemusel být problém - v zimě bude nejslabší sluneční záření...spíš si říkám, že té fólii asi neudělá dobře, když na ni bude např. měsíc ležet sníh, apod.
Odpovědět
Nešel bych do toho... Sice většina fólií je ÚV stabilní 2-3měsíce, ale rozhodně ji to na životnosti nepřidá. Párkrát na tom zmrzne voda, napadne náhodou 0,5m sněhu, a vítr sní bude taky pořádně lomcovat. Nechte udělat krov i s fólií a firmě oznamte že do jara čekat nemůžete a jestli to nepřikryjou do 14dní, oslovíte další firmu která čas má. Uvidíte jak se pak najednou přetrhnou v dokončení střechy.
Odpovědět
Profilova fotka
Zakryl bych to co nejdříve.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?