Střechy - Linda versus Ruukki

Profilova fotka
Zdravím, řešíme, co na dům za plechovou střechu. Lindab se zdá trochu levnější, o Ruuki tu zase hodně lidí říká, jak je kvalitní a pěkná. Máte někdo zkušenost s Lindabem? Případně srovnejte s jinou lehkou krytinou (tašky nelze), za každý postřeh budu ráda. Díky, L.
Odpovědět
Já jsem obesílal Lindab, Ruuki, SatJam a Bratex. Lindab na moji poptávku vůbec nereagoval, SatJam mi nabídli hliníkovou krytinu za slušnou cenu, Ruuki mi nabídli ocelovou krytinu, ale za výrazně větší peníze. Nakonec jsem se rozhodl pro Bratex, ocelovou krytinu s neomezenou zárukou na plech a 20let na stálobarevnost. Je to vyrobeno ze švédské oceli. Cena za 220m2 střechy včetně doplňků a okapového systému byla někde okolo 120tis.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji za názor a zkušenosti. Ještě někdo máte střechu od firmy Bratex? Jiank koukala jsem, že Bratex prodává i střechy vyrobené firmou Ruukki.
Odpovědět
@lendavenda to není zcela přesné, neprodává přímo jejich krytinu, ale krytinu vyrobenou z jejich plechů, materiálů.
Odpovědět
Profilova fotka
hmm Bratex jsou polaci... Osobne bych vybiral strechu z hliniku nebo titanzinku. Bratex ji ma zaruce na ocel bych neveril, protoze z nerezu to urcite nedelaj a jakykoliv lak se muze poskrabat - nejcasteji pri pokladce. Nemusi to byt videt, ale reznout to zacne.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Také by jsem se určitě přikláněl ke střeše z Hliníku případně titanzinku. Volil bych velkoformátový plech Hliník od satjamu, případně skládanou hliníkovou krytinu Prefa. Obě jsou lehké, kvalitní a trvanlivé. V případě zájmu o cenové nabídky mi můžete napsat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?