Střešní folie, můžu jí takhle nechat?

Profilova fotka
Ahoj všem, prosím o názor. (Ano názor dozoru znám- pro rejpaly.) Máme neobytnou pudu,zateplení bude na stropě. Folie končí jen u sebe nahoře u hřebene. Můj dotaz je, jestli to takto nechat nebo ne. Přikládám fotky.....Díky za odpovědi
Odpovědět

Odpovědět
Profilova fotka
@specnaz84 tohle jsem samozřejmě na netu studovala, taky jsem se na to odkazovala....pán mi na to řekl, že jak to máme my dělá to 30let, tak jsem mu řekal,že neznamená,že to takhle dělá, že je to dobře...jenže co ted, máme už i krytinu. a prej mi tam pro muj klid dá větrací hlavici...má cenu se dohadovat, zalaceno ještě nemají.
Odpovědět
zrovna ukazuji vaše fotky manželovi a jen zírá. Každopádně jsou zde dvě věci jedna je možné zatekání přes hřebenoví tašky (chybí překryv folie na hoře ) a druhá je odvětrání (jak se bude dostávat vzduch z půdy ? ) At vám odpoví a obhájí si ten paskvil :D
Odpovědět
Profilova fotka
@anetka2017 obhájeno bylo takto " za to ručím, děláme to takhle 30let a nic se tomu nestane" a jiný blaboly. který mi jsou k ničemu když mi budou třeba za 10-15let hnít vazníky. Já baba vím,jak to má vypadat a chlap z firmy mi bude tvrdit,že jsem uplně blbá protože jsem ženská...jak mě sere,že dnes nejde najít řemeslník co maká pořádně a svědomitě. Přikládám foto ještě ze spoda,kde je vidět,jak folie končí u sebe jenom.... a další foto od známeho, kde je krásný příklad odvětraného hřebene. Hold zaplatím až to bude ,jak má být. A nasraní mužou být jak chtějí.
Odpovědět
@ajagachova Nenechte se odpálkovat, že to tak dělají x let, proto je to správně - to jsem slyšel tolikrát... Neplaťte dříve, než to uvedou do stavu, ve kterém to má být. Kdyžtak se obraťte na znalce, ten vám pomůže s posouzením i s dohledem a převzetím díla.
Odpovědět
Podle fotek odvětrání půdy by bylo zajištěno, nějakou mezerou snad mezi foliemi :D , ale co se týče chybějícího překryvu hřebene to je fatalni chyba podle mého názoru a zaděláno na zatékání do stavby.
Odpovědět
Profilova fotka
@lukoid nehorazne me serou uz, jak si mysli, ze je to oukej. Ja jim rekla, ze neznamena, ze to delaji takhle roky, ze je to dobre. Ja budu mit pripadne zhnile vazniky. Jenze uz mame i krytinu, takze plno prace pro ne a to se jim nechce. Ve fázi kdyz byla folie, tak jsem hned volala, ze nejsou prelepny spoje a myslim si, ze nedali ani tesnici pasku ci tmel na late...oni se pod to chteji podepsat do deniku, ze to bude ok. Pokud mi podepisi celozivotni zaruku, tak mozna ustoupim, ale asi bych blbe spala.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@anetka2017 je to na pytel, kdyz ja baba mam s nima bojovat a vim, ze hreben je špatně a oni si tukaji na celo co po nich zenska chce a co votravuje... Budu otravovat tak dlouho, dokud to nepredelaji. A nebo nezaplatim a necham si to jinou firmou opravit a z toho jim to strhnu.
Odpovědět
@ajagachova Jiná firma vám nemusí dát záruku na dílo. Já bych se obrátil na znalce a nechal jednat jeho. Mrkněte na http://datalot.justice.cz/justice/rep..., jestli najdete někoho takového v okolí. Konzultace jsou za pár korun, třeba vám poradí v místě.
Odpovědět
Ještě mě napadá, máte vůbec stavby vedoucího nebo dozor nějaký ? :( Ten by měl v tomto případě být nápomocen. Snad neděláte dům jen tak, aniž by jste měla po ruce znalého věci člověka. :(
Odpovědět
Profilova fotka
@ajagachova určitě by tohle měl řešit váš dozor... nám takhle zedníci špatně vyzdili štíty, nechali jsme je to předělat....pro ně práce o dva dny navíc... hodně se jim nechtělo, ale museli... poslední slovo měl dozor, toho do někam nepošlou
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Dobry den,skutecne je to bezna praxe,pokud se jedna o nezateplenou strechu,to odvetrani v hrebeni strechy se dela vetsinou jeli pod strechou vetsi kubatura vzduchu,prostor do 150cm v kterem se muze srazet vlhkost ktera pak skonci v izolaci,to odvetrani v hrebeni melo byt predem domluveno,neni ani samozrejmosti podlepovani kontralati paskou a slepovani presahu, no ale samozrejmosti je ze vam tuto variantu meli nabidnout.
Odpovědět
Profilova fotka
@mili3478 díky za reakci... co se týče přelepů spoju a podlepení kontralatí, neřešila bych,kdyby to nebylo v cenové nabídce, tužíž očekávám, že to tak bude provedeno :) a co se týče odvětrání hřebene ano to jsme neřešili,ale předpokládám,že když vědi, že střecha bude k bydlení,tak odvětrání provedou tak jak má být. Vím,že spoléhat na firmy, lidi je blbost,ale proto jsem si na to brala odborníky...takže co navrhujete vy, nechat předělat? Já přeci nebudu spoléhat na to,že to " nic neudělá".
Odpovědět
Profilova fotka
Uplne s vama souhlasim,ja to vidim na jedinou moznost,zavolat znalce z oboru,vam se takzvani profici v oboru vysmejou a dal budou tvrdit svou pravdu a jestlize je to v cenove nabidce,tak neni co resit,jenom popreji at se vse v klidu vyresi.
Odpovědět
Profilova fotka
@mili3478 zaplatila jsem si externí stavební dozor na daný problém, bylo řečeno to samé, že je to uděláno špatně, Zaplaceno dostanou dokud se nedobereme nějakého konce...jinak si to nechám opravit jinou firmou a danou částku jim strhnu z platby. já už se s nikým mazlit nebudu.. 8-( :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Kazdopadne neplatte ,jak zaplatite uz se zadne opravy nedockate,radeji bych volil hodne vyraznou slevu ,at to pokryje naklady na opravu,ale jinou firmou.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@ajagachova existuje cech , kde by Vám mohli pomoci : https://www.cech-kpt.cz/cz/inspektori...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?