Stříška nad vchodem

Zdravím a prosím o radu, bude mít dům štítem do ulice a vchod uprostřed... plánujeme tedy stříšku nad vchod... Nám se líbí stříška se sloupy, ale architekt nám řekl, že je to oproti stříšce bez sloupů výrazně dražší. Řešil jste někdo? Zjišťoval jste někdo rozdíl? Díky
Odpovědět
Pochopitelně, že to bude dražší, každý materiál navíc se počítá. Jestli architekt taky nemyslel průhlednou stříšku, kterou koupíte v každém hobbymarketu, ta vyjde i na pár stovek:-)
Odpovědět
Profilova fotka
mame takto.
Odpovědět
@kalutedi nn myslel tu, kterou jsme tady dala....ale říká, ze drazsi je ta s tema sloupama... ale o kolik? o to jde...je mi jasny ze to bude drazsi, ale jak moc :)
Odpovědět
Profilova fotka
@chik_chikitka tak tipuju ze v materialu to ty dva drevene tramky prodrazi tak o max 1000Kc
Odpovědět
No on tvrdí i nějaké zaklady a pod... hodil cifru něco jako 50 000,- tak mi to přijde dost..
Odpovědět
zaklady - maximálně betonové lože (cca 3000 za oba) + kovové patky do betonu cca 1000 za obě a pak sloupky tak 2 - 3 za oba, celkem tedy navýšení cca 6 - 7 + okapní žlab a svod (total maximálně 10tis) projektanti většinou o skutečných cenách představu nemají
Odpovědět
Profilova fotka
patka na 120 sloupek stoji 150 kc pytel sloupkoveho betonu 150 kc bude tam asi nejaky chodnik, takze ty zaklady budou soucasti vstupu stejne.
Odpovědět
viděl bych to na dražší cca 2,2x .. :-D
Odpovědět
To je nesmysl, jediné co je navíc tak jsou dva sloupky, pásky a udělat nějakou betenovou patku, což si myslím, že někdo šikovný zvládne levou zadní. Nemyslím si že by cena měla být o 50 tisíc vyšší. Maximálně do 10 tisíc a to už přeháním a to je za krytinu a případně okap.
Odpovědět
to se pletete, protože pokud se alespoň podíváte na ty dvě ukázkový stříšky, tak ta spodní nemá ani 35% materiálu (dřevo + krytina) té horní a to nemluvím o robustnosti toho materiálu a o všem ostaním, co má ta horní oproti spodní navíc...
Odpovědět
Tak navíc je tam tak 30 základních tašek + hřebenáče a okapový systém. Dřeva tam bude navíc tak cca 0,5m3, takže když to spočítám, tak mi to nepřesáhne částku 10 tisíc.
Odpovědět
@tereza777 já vlastně ani nevim jestli se tady někdo s někým pře, jestli já s vámi, nebo vy se mnou nebo nikdo s nikým, já tady nekomentoval cenu 50 tisíc, já odpověděl na otázku kolikrát bude složitější stříška dražší, což znamená, že pokud jednodušší vidim na 5000 - 7000, tak ta složitější vychází na 11 000 - 15 400, což se nijak nevylučuje s vašim názorem.. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?