Sušení vs impregnace vazniku

Ve všech CN na příhradové vazníky, které jsem dostal firmy uvádí impregnaci dřeva. Jedna firma dřevo neimpregnuje, ale ošetření má stylem vysušení vazníků. Opravdu není nutná impregnace? Když to uvádí firma, tak by to tak mělo asi být, ale proč jen jedna a ostatní firmy impregnují.
Odpovědět
Profilova fotka
@robohej Konkrétně zmíním Kasper my od nich máme vazniky z 4 straně ohoblovaného a vy sušeného řeziva a skutečně se nemusí dále ošetřovat tím že je dřevo tepelně vysušeno na určité procento vlhkosti tak tím pádem uzavře svou strukturu a škůdci se do něj nedostanou. Navíc v podstřeší je sucho takže nemá se tam co stát. A i kdyby tam za teklo tak je to vysušené a uzavřené.
Odpovědět
@jarin1 taky jsem měl právě na mysli Kasper. 2x jsem se jich na to sušení řeziva ptal a pokaždé jsme od toho odbočili a řešili něco jiného, takže díky za info.
Odpovědět
Profilova fotka
@robohej Taky jsem se ptal a řešil jsem právě pro co se rozhodnout jestli jít do katrového řeziva impregnovaného nebo sušeného a ohoblovaného. Rozhodl jsem se pro suché hoblované protože jsem dával příložky z NSH hranolu na konce vazníků tak aby střecha měla přesahy a přiznané trámy. viz album "střecha". Jinak my posílaly vyjádření s VVUD o použití suchého hoblovaného řeziva k výrobě vazníků. Klidně mohu přeposlat do zprávy.
Odpovědět
@jarin1 už jsem se díval na vaše album a moc pěkný domek 🙂 klidně pošlete.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?