Jakou svítivost má světlovod Velux?

Nejspíš budem dávat na střechu světlovod Velux Světlovod TWR 014. Přemýšlíme o jeho přesném umístění. Proto se chci zeptat, jakou svítivost tento světlovod má. Jedná se mi o to, zda to nějak svítí i v noci. Kdyby byl totiž umístěn před dveřmi dětského pokoje, jestli by světlo šlo vidět i v noci. Děkuji za každou odpověď.
Odpovědět
@petcep Nemáte s tím někdo zkušenost?
Odpovědět
vůbec nechápu větu zda to nějak svítí v noci? mám světlovod velux ale stejně nedokáži odpovědět
Odpovědět
@vodak01 Sama vůbec nemám zkušenost se světlovody. Jen mi bylo řečeno, že světlo to propouští, ikdyž je venku tma. Je to tak? Nebo ne?
Odpovědět
Profilova fotka
@vodak01 pokud v noci svítí měsíc, tak i v noci máte uvnitř domu částečné "světlo". Na toto se asi tazatelka ptá...Podle mě ta svítivost bude zanedbatelná (máme také velux TWR014), nějaké světlo to ale asi do domu propustí ;-)
Odpovědět
@petcep pokud sviti v noci měsíc pak to něco málo pustíte ale je ta fakt málo ze se to ani nepozná. Máme ho v kuchyni a da to dost světla pokud sviti slunce.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Velux je z mých zkusenosti dobrej, jen bacha na to, že je potřeba mít ten zdroj světla. Jakmile tam nebude svítit slunko mesíc nebo pouliční lampa, tak je to v pytli. Bez toho to prostě nefunguje....!
Odpovědět
pokud bude svítit pouliční osvětlení, bude propouštět světlo i v noci. Stejně tak, když je jasná noc. Mám doma 2 veluxy. Do místnosti na spaní bych jej asi nedoporučil. Nebo s nějakým zastíněním. Ale pokud to je na chodbě před dveřmi, tak naprosto bez problémů
Odpovědět
Velux zastínění pokud vím vůbec nedělá, ale řada jiných výrobců, dělá světlovody, které se dají tak nějak vypnout, že v noci nepropustí světlo a dají se dát i do dětských pokojů apod.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?